stigao Gabriel Rukavina

Rijeka se pohvalila dolaskom na Rujevicu velike nade Dinama: Nisam puno razmišljao

16.07.2024 u 13:59

Bionic
Reading

Gabriel Rukavina, 20-godišnji krilni napadač koji je trebao biti nova zvijezda Dinama, novi je igrač Rijeke

Kao što smo već pisali, nadareni krilni napadać Gabriel Rukavina, nedavno je doznao kako u njegovom matičnom klubu GNK Dinamo na njega ne računaju. No, ubrzo je pronađeno rješenje te se Rukavina po dolasku u Rijeku odmah priključio prvoj momčadi na pripremama u Schladmingu.

Podsjetimo, u zimskom prijelaznom roku Rukavina je bio vrlo blizu odlaska u MLS ligu, jer ga je želio LA Galaxy, no taj je posao neslavno propao, a interes je pokazala i NAC Breda. No, na koncu je pala odluka kako prelazi na Rujevicu...

Tako je službeno potvrđeno kako Rukavina u Rijeku stiže iz Dinama za koji je potpisao četverogodišnji ugovor koji će mu trajati do 2028. godine. Prošle sezone igrao na posudbi u Gorici za koju je zabio dva gola u 16 nastupa.

Rukavina je jedan od najvećih hrvatskih talenata svoje generacije, bio je i član svih mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske.

'Sretan sam što sam došao u Rijeku! Dugo sam čekao, ali napokon sam ovdje. Odlično sam prihvaćen i sve je super. Manje-više poznajem sve igrače, protiv nekih sam igrao, s nekima sam igrao u reprezentaciji i sigurno mi neće biti teško prilagoditi se', rekao je Rukavina koji je otkrio i da mu je Rijeka bila prvi izbor za nastavak karijere.

'Kada sam saznao za mogućnost dolaska u Rijeku, nisam puno razmišljao. Dovoljno je reći da je Rijeka imala tri igrača na Europskom prvenstvu i mislim je ovo odličan klub za nastavak mog igračkog razvoja.'

Govoreći o očekivanjima, Rukavina ističe da je došao boriti se s Rijekom za mjesto u vrhu hrvatskog nogometa.

'Ne vidim zašto ne bismo ponovili prošlu sezonu, naravno uz malo sreće u završnici. Znamo da je Rijeka uvijek u top tri, tako će sigurno biti i ove sezone', rekao je Gabriel Rukavina.

Gabriel Rukavina - intervju Izvor: Društvene mreže