POMOĆ

Snaga u sportu; poljski Savez pomaže klubovima nastradalima u poplavama

20.09.2024 u 13:16

Bionic
Reading

'Zajedno s predsjednicima pokrajinskih saveza, odlučili smo donirati 1.75 milijuna poljskih zlota za pomoć klubovima pogođenim poplavom', napisao je predsjednik PZPN-a Cezary Kulesza na Twitteru u petak

Poljski nogometni savez (PZPN) najavio je da će s više od 450.000 dolara pomoći nogometnim klubovima pogođenim najgorom poplavom koja je pogodila regiju u posljednja dva desetljeća.

Najmanje 24 osobe poginule su u poplavama, uključujući sedam u Poljskoj, a Wroclaw, treći po veličini grad u Poljskoj, suočen je s velikim štetama.

'Zajedno s predsjednicima pokrajinskih saveza, odlučili smo donirati 1.75 milijuna poljskih zlota za pomoć klubovima pogođenim poplavom', napisao je predsjednik PZPN-a Cezary Kulesza na Twitteru u petak.

Prvoligaš Slask Wroclaw odgodio je u ponedjeljak domaću utakmicu protiv Stal Mieleca i svoj stadion pretvorio u mjesto za prikupljanje donacija za pogođene poplavama. Klub je također pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za pomoć poplavljenima, dok su igrači i treneri posjetili područja pogođena poplavama kako bi podijelili osnovne potrepštine.

Europska unija obećala je staviti milijarde eura na raspolaganje za pomoć regiji, a poljski premijer Donald Tusk rekao je da bi zemlja mogla dobiti pet milijardi eura.