poraz 'barakuda'

Šokirani Ivica Tucak nakon debakla je bio brutalno iskren: Ovo je katastrofa...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 05.08.2024 22:00
  • Objavljeno 05.08.2024 u 21:10
Bionic
Reading

Hrvatski su vaterpolisti u posljednjoj utakmici po skupinama doživjeli totalni debakl nakon što su izgubili 14:11 od SAD-a. 'Barakude' u četvrtfinalu idu na Španjolce, a izbornik Ivica Tucak je nakon poraza bio u totalnom šoku, teško je birao riječi

'Ne sjećam se kada smo ovako tužno, žalosno i bezidejno izgledali kao danas u prve dvije četvrtine. Kasnije je bio nekakav bezuspješan pokušaj da se vratimo. Nemam riječi u ovom trenutku kako smo loše odigrali...', kazao je Ivica Tucak nakon utakmice za HRT te nastavio:

'Znali smo da će biti teška utakmica, ali je ovo neočekivano. Bez ijednog bloka, bez ijedne obrane. Jako, jako loša utakmica.'

'Barakudama' u prve dvije četvrtine baš ništa nije išlo od ruke, Amerikanci su ih deklasirali...

'Ne sjećam se kad smo primili u prve dvije četvrtine toliko golova, deset čak. Ništa nije štimalo danas. Niti smo imali obranu, niti napad, niti strijelaca, niti golmana. Teško je pronaći pravu riječ koja može opisati ovaj naš sadašnji raspad u utakmici protiv Amerikanaca. Raspad koji se dogodio u našoj igri, u našim glavama', pričao je Tucak nakon debakla te nastavio:

'Ne znam što je razlog toga. Vjerojatno nismo glavama bili u utakmici. Vjerojatno je ta kalkulacija prije utakmice, što i kako i na koga, a ne da smo spremni ući u pravu borbu. Za to očito nismo bili spremni, počevši od mene pa do zadnjeg igrača. Sad imamo teži put, sami smo ga kreirali i prema tomu nema se tu puno što pametnijeg reći... Ma bili smo katastrofalni, moramo se u glavi čim prije otrijezniti, doći sebe, nema puno vremena, za dva je dana knockout faza, najvažnija utakmica', razmišljao je Tucak koji će 'barakude' povesti u četvrtfinalu protiv jakih Španjolaca:

'Ovo je sigurno psihološki potres, sada ćemo vidjeti jesmo li se u stanju dignuti i pokazati ono što treba pokazati svaki sportaš. Valja zaboraviti i valja se okrenuti, kako god da se zove protivnik. Vjerujem da i njima nije ugodno kada znaju da će igrati s nama. Naš se cilj zna...', zaključio je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal