psk_2

VEČERAS OD 21 SAT

Španjolska lovi četvrti, Engleska prvi naslov. Evo gdje gledati utakmicu

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 14.07.2024 10:36
  • Objavljeno 14.07.2024 u 10:28
Bionic
Reading

Pred ljubiteljima nogometa još je jedna utakmica na ovom Euru, Finalna, između Španjolske i Engleske, a koja će se od 21 sat igrati na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Evo nas pred završnim činom. Nakon četiri tjedna uzbudljive akcije u kojoj su sudjelovale 24 momčadi, stigli smo do ogleda reprezentacija koje su izdržale sve izazove i do finala u kojem će snage odmjeriti dvije reprezentacije zvučnih imena.

Mnogi će reći ogled - europskih velikana.

Po mišljenju mnogih, Španjolska je bila najbolja momčad tijekom cijelog turnira, zapalivši ga uzbudljivim napadačkim tipom nogometa koji spaja iskustvo veterana poput Rodrija i Álvara Morate s nepredvidljivošću i talentom nadolazećih igrača kao što su Lamine Yamal i Nico Williams.

Reprezentacije poput Italije, domaćina Njemačke i uvijek opasne Francuske nisu imali odgovor na La Roju, a igrači Luisa de la Fuentea bit će uvjereni da će završiti posao i postati prva nacija koja je ikada osvojila četiri naslova Eura.

No, na putu im stoje Englezi, koji su nakon 'sporog starta' ipak uspjeli podići kvalitetu izvedbe. Najbolji dokaz tome je i preokret protiv Nizozemske, a kojeg je donio čovjek s klupe Ollie Watkins, čime je u savršenom trenutku potvrđena širina kadra Southgateove momčadi.

Nakon bolnog gubitka finala EURO 2020 (op.a. igranog 2021. godine) na domaćem terenu od Italije, Tri lava bit će psihički pripremljena za ono što slijedi u Berlinu; plus, ne bi ih trebala uplašiti Španjolska koju su u posljednjem međusobnom srazu, u Ligi nacija u Sevilli, pobijedili 3:2.

Dakle, jedini zaključak jest: Vežite se, ovo bi mogao biti epski dvoboj.

Mogući sastavi:

  • Španjolska: Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Ruiz, Rodri, Olmo; Yamal, Morata, Williams
  • Engleska: Pickford; Walker, Stones, Guéhi; Saka, Mainoo, Rice, Shaw; Bellingham, Foden; Kane

Više informacija nađite OVDJE.

  • +66
Nizozemska - Engleska, polufinale EURO 2024.; 10.7.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
  • +27
Španjolska - Francuska, Euro (9.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal