spartan trail

'Spartanci' su i dalje u Hrvatskoj. Ovog vikenda natječu se u Dubrovniku

25.10.2024 u 18:02

Bionic
Reading

Nakon iznimno uspješnog Spartan World Championshipa na Hvaru, 'spartanci' dva tjedna kasnije nastupaju u Dubrovniku.

Ovo vikenda u i oko Dubrovnika održat će se Dubrovnik Spartan Trail 2024. na kojem organizatori očekuju oko 500 natjecatelja iz 25 svjetskih zemalja. Trkači će se natjecati na deset, 21 i 50 kilometara, a sve tri trase prolaze kroz najatraktivnije i najljepše krajeve dubrovačke regije.

'Spartan Trail nije samo utrka nego prava avantura i izazov za tijelo i duh. Nakon godinu dana intenzivnog rada na razvoju projekta, ove godine predstavljamo izmijenjene trase sve tri utrke. Naša ekipa uzela je u obzir povratne informacije prošlogodišnjih trkača i dodala nove prijedloge. Raduje nas i veliki broj volontera i ljudi koji su se priključili organizaciji, što dodatno osnažuje ovaj događaj, a ne mogu propustiti uputiti zahvalu svima koji su pomogli u uređenju - od šišanja i čišćenja dionica, do postavljanja oznaka', rekao je direktor utrke Alen Bošković.

Utrka na 50 kilometara izazov je za iskusne trkače, a prolazi konaovskim selima, uspinje se na 1234 metara visok Ilijin vrh, a vrhunac će biti uspon na Srđ. Polumaraton na 21 kilometar ići će kroz dubrovačko zaleđe, a utrka na deset kilometara, idealna za početnike, prolazi trasom starog dubrovačkog vodovoda. Te utrke također završavaju usponom na Srđ.

'Dubrovnik, sa svojom bogatom poviješću, impresivnim krajolicima i jedinstvenim spojem mora i planina, pruža trkačima iskustvo koje ostavlja bez daha. Veliku zahvalu upućujemo Ministarstvu turizma i sporta, Gradu Dubrovniku, Turističkoj zajednici grada Dubrovnika i Hrvatskoj turističkoj zajednici koji su prepoznali i stratešku vrijednost događaja kakav Dubrovnik Spartan Trail jest. Njihova podrška pokazat će se ključnom za uspješnu organizaciju i ovotjednu realizaciju događaja čime još jednom, svi zajedno, potvrđujemo Dubrovnik kao svjetsku destinaciju za sport i avanturizam', dodao je Jurica Barać, vlasnik Spartan licence za Hrvatsku.

Utrka na 51 kilometar starta u subotu u 6:30 sati, polumaraton u 9:30, a 'desetka' u 16:30. Organizatori poručuju da su prijave još otvorene, a natjecatelje očekuju brojne pogodnosti uključujući besplatnu vožnju žičarom od Srđa do Dubrovnika te besplatan ulaz na Dubrovačke gradske zidine.