ne planiraju stati

Talijani zablistali na Rolland Garrosu; French Open će pamtiti zauvijek!

05.06.2024 u 17:35

Bionic
Reading

Za plasman u finale Paolini će igrati protiv pobjednice dvoboja druge nositeljice Bjeloruskinje Arine Sabaljenke i 17-godišnje Ruskinje Mire Andrejeve.

U četvrtfinalu Roland Garrosa, talijanska tenisačica Jasmine Paolini (WTA - 15.) ostvarila je impresivan trijumf nad visoko rangiranom Kazahstankom, Jelenom Ribakinom (WTA - 4.). U dramatičnom susretu prepunom teniske vještine i napetosti, Paolini je pobijedila rezultatom 6-2, 4-6, 6-4.

Ova pobjeda označava povijesni trenutak u karijeri Jasmine Paolini, jer se prvi put plasirala u polufinale Grand Slam turnira.

U muškoj kategoriji su Talijani ostvarili još veću uspjeh. Naime, talijanski tenisač Jannik Sinner napredovao je u polufinale Roland Garrosa nakon što je u četvrtfinalu svladao bugarskog igrača Grigora Dimitrova s uvjerljivim rezultatom 6-2, 6-4, 7-6(3).

Ovom pobjedom, zajedno s odlukom Novaka Đokovića da odustane od daljnjeg natjecanja na pariškom Grand Slam turniru, očekuje se službena promjena na vrhu ATP ljestvice idućeg ponedjeljka. Đoković će u tom procesu izgubiti značajan broj bodova, otvarajući put Sinneru da postane prvi talijanski tenisač u povijesti koji će zauzeti prvo mjesto na ATP ljestvici.

'Svakom tenisaču je san doći na prvo mjesto ljestvice na početku karijere. Presretan sam što mi se san ostvario, makar sam ja, kao i svi vi, tužan što se to dogodilo uslijed ozljede Đokovića, njegovog otkazivanja i prisilnog odlaska iz Pariza', rekao je Sinner nakon pobjede protiv Dimitrova.

Cup tree provided by Sofascore