mijenja taktiku

Totalni remont srpske reprezentacije; Tadić otpisan i 11 novih lica na popisu!

19.08.2024 u 20:47

Bionic
Reading

Izbornik srpske nogometne reprezentacije, Dragan Stojković Piksi, objavio je popis igrača na koje računa za nadolazeće utakmice Lige nacija.

Na širem popisu reprezentativaca, koji je objavljen na službenim stranicama Fudbalskog saveza Srbije, našlo se 29 igrača. Ovaj popis bit će skraćen 30. kolovoza, kada će izbornik objaviti konačnu listu igrača za predstojeće utakmice protiv Španjolske i Danske.

U odnosu na popis za Europsko prvenstvo, poziv je dobilo 11 novih igrača. Među njima su golmani Aleksandar Jovanović iz Partizana i Marko Ilić iz Crvene zvezde. U obrani su se našli igrači poput Strahinje Erakovića, Alekse Terzića, Koste Nedeljkovića i Jan Karlo Simića, koji su već ranije bili pozivani.

Što se tiče veznog reda, nova imena uključuju Kristijana Belića, Marka Grujića, Milana Aleksića i Stefana Mitrovića. Od napadača, novost na popisu je Mihailo Ivanović iz Vojvodine. Na ovom popisu nema kapetana Dušana Tadića, koji je okončao svoju reprezentativnu karijeru.

Također, na popisu nedostaju golman Vanja Milinković Savić, te braniči Uroš Spajić, Srđan Mijailović i Filip Mladenović, kao i veznjaci Nemanja Gudelj i Filip Kostić, koji su, poput Tadića, odlučili povući se iz reprezentacije. Mijat Gaćinović također nije na popisu.

Popis srpske reprezentacije za Ligu nacija

Golmani: Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Aleksandar Jovanović, Marko Ilić;

Obrana: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Srđan Babić, Miloš Veljković, Strahinja Eraković, Nemanja Stojić, Jan Karlo Simić, Kosta Nedeljković, Aleksa Terzić;

Vezni red: Saša Lukić, Ivan Ilić, Nemanja Maksimović, Kristijan Belić, Marko Grujić, Sergej Milinković Savić, Lazar Samardžić, Milan Aleksić, Andrija Živković, Veljko Birmančević, Stefan Mitrović;

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov, Mihailo Ivanović.