NAKON FINALA

Tucak bez zadrške: Pomiješane su mi emocije, a jedna stvar me posebno kopka

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 12.08.2024 09:14
  • Objavljeno 12.08.2024 u 09:14
Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je finale Olimpijskih igara od Srbije i doma se vraća sa srebrom. Izbornik Ivica Tucak pričao je o turniru, ponosu i žalu i stanju u reprezentaciji nakon Igara

Hrvatski vaterpolisti osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalu su od njih bili bolji srpski vaterpolisti koji su sada zlatni na trima posljednjim olimpijskim turnirima; u Riju 2016., Tokiju 2021. i Parizu 2024.

Tucak sasvim otvoreno

Izbornik Ivica Tucak netom nakon finala čestitao je svojim suparnicima, a uoči povratka u Hrvatsku otvoreno je razgovarao s Novom TV:

'Broncu dobiješ nakon meča za treće mjesto, sretan si, pobjedom si uzeo medalju. Podijeljene su mi emocije ponosa koji osjećam prema momcima i stožeru, prema svemu što smo napravili ovdje i u proteklom periodu, ali isto tako sam tužan u sebi. Nismo napravili ono što smo htjeli, što sam ja htio', rekao je izbornik.

Ovako je reagirao na komentar kako igrači trebaju tješiti njega, a ne on njih:

'Oni su mlađi i imat će još puno prilika, doći će to na svoje. Ja sam već rekao, samo dragi Bog zna zašto prolaziš kroz neke stvari u životu. Uistinu sam ovo zlato želio više od ikoga na svijetu, nije došlo i treba prihvatiti tu činjenicu i krenuti dalje. Znam kako sam došao do svega u životu, samo iskrenim i poštenim radom, tako ću i nastaviti. Dok budem trener, dok budem na klupi reprezentacije. Duboko iskreno vjerujući da će doći taj trenutak kad ću ispuniti svoj san.'

'Zlato nije oko vrata i to me kopka'

Pa ipak, priznao je da ga posebno kopka činjenica da se kući vraća sa srebrom, ne sa zlatom:

'U ovom trenutku pomiješane su mi emocije i sretan sam, presretan kad pomislim da sve što sam prošao s ovim momcima. Ali, zlato nije oko vrata i to me kopka', zaključio je Tucak.

  • +14
Finale Olimpijskih igara, Srbija - Hrvatska, Vaterpolo (11.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal