SEMINAR U MAKARSKOJ

Tudor otkrio što misli o Gattusu, Hajduku, situaciji s Perišićem...

27.08.2024 u 20:25

Bionic
Reading

U Makarskoj je u organizaciji Nogometnog središta Splita održan seminar za trenere i delegate, a svoja iskustva prenio je Igor Tudor.

Legendarni hrvatski reprezentativac i trener izvadio je isječke s utakmica i treninga iz razdoblja dok je vodio Lazio, a osvrnuo se i na situaciju u Hajduku, klubu za koji je igrao i kojeg je dvaput trenirao.

'Svi smo mi hajdukovci. Ogroman klub po veličini i povijesti, nesrazmjer rezultata. Marseille je ogroman klub, a ne možeš se približiti. Imam osjećaj da se u nas domaći čovik manje cijeni nego stranac. Nemam ništa protiv nikoga. Mass Sarr je bio odličan igrač. Jurica Vučko je bio puno bolji igrač, dva kriva pasa i odmah zvižduci. Sada imamo odnos s Perišićem, ne ulazeći tko je kriv. Kalinić je 'naš', sportski direktor, Leko je bio tu. To je valjda u našim genima da više cijenimo strance. Kada ti dođeš vani, onda moraš biti duplo bolji i igrač i trener. U nas je obrnuto, čemu to? Nas je četiri milijuna. Nema većih sportaša nego u ovom dalmatinskom bazenu. Bilbao? Ma koji Bilbao... Mi smo pametni, jaki, 'furbasti', nema jačih', rekao je Tudor, prenosi Dalmatinski portal.

Prokomentirao je i Hajdukovog trenera Gennara Gattusa.

'On je dobar trener, s velikim iskustvom u svemu. Kada se završi prijelazni rok pa se sve kompletira i njemu će biti lakše raditi. Mislim da ga igrači vole. Izgleda malo ovako, ali uvijek je imao dobre odnose s igračima, to mu je forte. Malo i talijanske taktike.'

Traži li novi posao?

'Otvoren sam za sve, za neki pravi, ozbiljan projekt, uz prave ljude. Italija mi je prioritet, tamo sam kući, poznajem jezik, kulturu rada.'