OČITO MOTIVIRAJUĆE

Ujutro je pozvan među Vatrene, a već navečer stigao je 'odgovor' Daliću

20.08.2024 u 10:04

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio popis igrača na koje računa za rujanske oglede u Ligi nacija, protiv Portugala i Poljske

Gotovo dva mjeseca oko nogometne reprezentacije vladalo je 'zatišje'. Rezultat na Euru u Njemačkoj nije bio očaravajuć te su Vatreni malo 'pali' u drugi plan.

No, kako je ipak riječ o momčadi koja je nacionalni ponos, sve navijače zanimalo je s kojim snagama Dalić kreće u novi ciklus, odnosno Ligu nacija, te na put prema SP-u 2026.

Jer odlazak iz reprezentacije 'odradili' su Domagoj Vida i Marcelo Brozović. Za razliku od njih, još dva senatora, Luka Modrić i Ivan Perišić ostali su na dispoziciji. Iako je pozivanje Perišića izazvalo velik bunt među navijačima...

No, za taj potez odgovara izbornik Dalić. Ipak, na njegovom popisu su i dva nova imena, Petar Sučić te Igor Matanović.

Obojica su odličnim igrama u prošloj sezoni stigli na pretpoziv za Euro, ali u Njemačku ipak nisu išli.

S istim igrama nastavili su i u novoj sezoni, pa ih je Dalić sada promaknuo u reprezentativce, uputivši im poziv za rujanske utakmice u Ligi nacija.

A znate kako mu je Igor Matanović, inače napadač Eintrachta iz Frankfurta odgovorio? Na najbolji način, golom protiv imenjaka iz Braunschweiga. Riječ je o 1. kolu njemačkog Kupa.

Matanović je u pobjedi 4:1 na gostovanju zabio posljednji gol za svoju momčad na utakmici, a za što mu je trebalo tek 20-tak minuta na terenu.