POVIJESNI TRANSFER ZA CITY

Velikim transferom srušen rekord Manchester Cityja

12.08.2024 u 18:41

Bionic
Reading

Argentinski napadač Julian Alvarez (24) napustio je Manchester City i službeno je postao novi član Atletico Madrida, objavili su klubovi.

Alvarez je s Atleticom potpisao ugovor na šest godina, a kako prenose engleski i španjolski klubovi operacija je zatvorena za 70 milijuna eura, plus nešto manje od 20 milijuna varijabilnih, što čini Alvareza najvećim izlaznim transferom Građana i jednom od najvećih akvizicija Colchonerosa. Dosadašnji rekord Cityja bila je prodaja Raheema Sterlinga u Chelsea za 56 milijuna eura.

'Alvarez je reprezentativac svoje zemlje, svestrani napadač, brz, vješt... Također je sposoban igrati i kao playmaker', objavio je Atletico na svojoj stranici.

Nakon što je prošao kroz omladinske redove River Platea, Alvarez je za prvu momčad Rivera debitirao s 18. godina, a svoj boravak u klubu završio je s 54 gola i 31 asistencijom u 122 utakmice. U siječnju 2022. je preselio u Manchester City za 20 milijuna eura i u dvije sezone u Engleskoj odigrao je 103 utakmice te upisao 36 golova i 18 asistencija. Osvojio je šest trofeja, pri čemu Ligu prvaka i dva prvenstva.

'Hvala mojim suigračima za svaki zajednički trenutak, za trud i predanost na svakom treningu i svakoj utakmici. Puno sam naučio i ostala su mi sjećanja i prijateljstva koja će trajati zauvijek', poručio je.

U dresu argentinske reprezentacije je odigrao 36 utakmica, postigao devet golova i jednu asistenciju osvojivši svjetski naslov (2022), te dvije Copa Americe (2021, 2024).