TRAŽI SVOJE MJESTO

Vodio je Hrvatsku do svjetskog zlata, sada je potpisao za osmu momčad lige

12.08.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Prije nego je Hrvatska ušla u borbu za olimpijske odličja, VK Zadar pohvalio se senzacionalnim transferom. Naime, u klub s Višnjika došao je vratar koji se može pohvaliti naslovom svjetskog prvaka

Mate Anić u veljači postao je jedan od junaka nacije, kada je u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske obranio ključni peterac u šestoj seriji te nas pogurao u finale, da bi svojom obranom u četvrtoj seriji raspucavanja u finalu, kada je obranio peterac najboljem talijanskom igraču Francescu di Fulviju, omogućio Marku Žuveli da realizira pobjednički peterac.

Žuvela je u tome uspio, Hrvatska je postala svjetski prvak, a Anić je bio jedna od glavnih zvijezda u sportskom medijskom prostoru.

Ipak, nastavak sezone u Jadranu nije mu bio baš lijep. Naime, splitski klub imao je u kadru još jednog vrsnog čuvara mreže - Ivana Marcelića, koji je u drugom dijelu sezone uhvatio dobru formu i bio prvi izbor Jure Marelje.

A kada je ovog ljeta Jadran aktivirao transfer bombu i doveo Marka Bijača, bilo je jasno da tu neće biti previše minuta za drugog vratara, tko god on bio.

Marcelić se preselio u zagrebačku Mladost, a sada je i Mate Anić pronašao novi klub. Na potpuno iznenađenje, radi se o Zadru, koji je prošle sezone završio na 8. mjestu prvenstva Hrvatske.

A zašto je Anić izabrao baš Zadar, lijepo je objasnio u razgovoru za portal sport023.

  • +14
Finale Olimpijskih igara, Srbija - Hrvatska, Vaterpolo (11.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec