olimpijske igre 2024.

Za Pariz su danas krenuli hrvatski gimnastičari i veslači; sve redom kandidati za medalje

Bionic
Reading

Iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman na Olimpijske igre u Pariz otputovali su hrvatski gimnastički i veslački aduti - Tin Srbić i Aurel Benović te Anton i Patrik Lončarić, Damir Martin, Valent i Martin Sinković

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) ispratili su ih direktor Ureda za nacionalne sportske saveze i razvojne programe Neven Šavora i šef HOO-ove misije u Parizu Damir Šegota.

Braća Sinković su uoči svojih četvrtih olimpijskih igara s ponešto drugačijim osjećajima u odnosu na prethodne.

"Prvi put idemo na olimpijske igre bez statusa favorita i prve su nam Igre na kojima branimo zlato u istoj disciplini. Vjerujemo da se možemo boriti za medalju, i za zlato, a više ćemo znati 28. srpnja nakon prve utrke ", kazao je Martin Sinković.

Istog razmišljanja je i njegov brat Valent koji je ovih dana prebolio koronu, ali kako je potvrdio - to je arhivirao iza sebe jer se, nakon tri dana, uspio čak i vratiti u puni trening.

Braći Lončarić Pariz će biti olimpijski debi i oni bez ikakvog imperativa odlaze na Igre, želeći ostaviti što bolji dojam. U tom smislu krije se i želja za zadovoljavajućim rezultatskim dometom, ali i uživanje u svim olimpijskim radostima, među kojima će biti i svesrdna navijačka podrška ostalim hrvatskim predstavnicima.

Damir Martin je na upit o očekivanjima odgovorio da se njegovo očekivanje svodi na to da bude spreman, a što se tiče nastupa…

Hrvatski olimpijci odlaze za Pariz 20.7.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Mikacic/PIXSELL

"Ja i ne znam drugačije nego dati sve od sebe. Sve svoje resurse stavit ću u službu još jednog olimpijskog uspjeha, ali ne ovisi sve o meni. Da li je ovo moj posljednji olimpijski nastup? Teško je reći. Da sam osvojio zlato u Riju, možda više ne bih veslao, da se nije dogodila bronca u Tokiju, možda ne bih putovao u Pariz… Hvala lijepa na pitanju, vidjet ćemo nakon Pariza gdje sam u tom pogledu", kazao je Martin.

Branitelj olimpijskog srebra na preči Tin Srbić s jednostavnim „receptom“ iščekuje olimpijske nastupe u Parizu.

"Najprije treba odraditi sve kako je planirano i proći kvalifikacije, a onda u finalu dati sve od sebe, ono što se kaže - bacit' se na glavu. Vjerujem da će sve dobro ispasti, a ne volim neke velike najave o medaljama, to nije moj stil".

Aurel Benović je olimpijski debitant, poput donedavnih osječkih sugrađana - braće Lončarić. Ambicija mu ne nedostaje, svjestan je svoje pripremljenosti, ali kao iskusni parteraš, koji nastupa i u disciplinu preskok, u izjavama je bio vrlo „prizeman“.

U pratnji gimnastičara bili su i treneri - Lucijan Krce (Tin Srbić ) i Vladimir Mađarević (Aurel Benović). Uz veslače je trenerski tercet - Nikola Bralić (braća Sinković), Srećko Šuk (Damir Martin) i Toni Urlić (braća Lončarić). Na zahtjev naših najelitnijih veslača, u pratnji im je i fizioterapeut Ivan Golubiček čije su „čarobne ruke“ itekako pridonijele njihovu sjajnom medaljaškom nizu na prethodnim olimpijskim igrama.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal