KAO ČLAN UPRAVE

Aleksandar Raić pridružuje se tvrtki Pontis Technology i Bridgewest grupi

01.08.2024 u 08:17

Bionic
Reading

Od 1. kolovoza Aleksandar Raić pridružuje se domaćoj brzorastućoj IT tvrtki Pontis Technology na poziciji člana Uprave za umjetnu inteligenciju, istraživanje i razvoj i partnerstva te preuzima poziciju globalnog potpredsjednika za umjetnu inteligenciju u američkoj investicijskoj Bridgewest grupi, većinskim vlasnicima Pontisa. Dolaskom u Upravu Pontisa pridružit će se predsjednici Uprave (CEO) Nataši Zec i tehničkoj direktorici (CTO) Dijani Perić

Aleksandar Raić je jedan od najpriznatijih i najiskusnijih hrvatskih stručnjaka za razvoj i primjenu umjetne inteligencije koji na ovu poziciju dolazi s mjesta potpredsjednika za AI domaće jednorog tvrtke Infobip gdje je proveo zadnje četiri godine.

'S velikim zadovoljstvom i ambicijom pridružujem se Pontisu i Bridgewestu s ciljem da se stavimo na globalnu kartu tvrtki koje uspješno razvijaju najnaprednija IT rješenja na polju umjetne inteligencije s lokalnim stručnjacima i znanjem. Na temelju moga dosadašnjeg iskustva i sudjelovanja u razvoju globalnih usluga s umjetnom inteligencijom, vidim puno prostora i potencijala za kreiranje i korištenje najnovijih tehnologija istraživanja i razvoja umjetne inteligencije u Europi, Hrvatskoj i pa onda i u Pontisu', naglasio je Aleksandar Raić prilikom predstavljanja na novoj poziciji.

'Aleksandar je veliko pojačanje našoj tvrtki u daljnjem rastu i razvoju na koji smo fokusirani od samog početka poslovanja. Kroz razvijanje IT rješenja na području umjetne inteligencije Pontis će podržavati poslovanje i proizvodnju više od 30 tvrtki diljem svijeta iz sastava Bridgewest grupe iz najrazličitijih industrija kao što su farmaceutika, nekretnine ili software. Pored toga svakako planiramo ponuditi naše usluge i znanja iz umjetne inteligencije na tržištu i drugim zainteresiranim tvrtkama', izjavila je Nataša Zec, osnivačica i predsjednica Uprave tvrtke Pontis Technology.

Aleksandar Raić je diplomirani inženjer računalstva s preko 30 godina iskustva rada u IT industriji na rukovodećim pozicijama vezanim uz razvoj i implementaciju IT rješenja u velikim poslovnim sustavima kao što su Pliva, Barr, Teva, Croatia osiguranje i Infobip. Trenutno je na doktorskom studiju varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike s doktorskom tezom iz umjetne inteligencije.

Pontis Technology je zagrebačka tvrtka osnovana 2022. godine od strane američke investicijske grupacije Bridgewest i domaćih partnera. Osim tvrtke u Zagrebu, Pontis trenutno ima svoju podružnicu u Sarajevu. Portal MojPosao je proglasio Pontis Technology najboljim novim poslodavcem u Hrvatskoj. Cilj poslovanja Pontisa je stvoriti prepoznatljivog svjetskog pružatelja softverskih rješenja.