NEMA MIRA

Opet problemi s Microsoftom, ni zakrpa nije pomogla

31.07.2024 u 10:09

Bionic
Reading

Više je tvrtki koje koriste servis u računalnom oblaku Azure prijavilo probleme u radu, i nakon što je problem navodno bio riješen

Microsoftova usluga u računalnom oblaku pogođena je još jednim prekidom rada nakon što je loša nadogradnja softvera tvrtke CrowdStrike izazvala velike probleme na globalnoj razini.

Vodovodna tvrtka Cambridge Water objavila je kako neke od njenih usluga nisu radile zbog problema sa servisom Azure.

U Microsoftu su pokrenuli istragu kako bi ustanovili o čemu se radi. Nakon toga su instalirali zakrpu koja je trebala riješiti problem. Ali, web odredište DownDetector pokazivalo je kako su problemi i dalje prisutni na globalnoj razini. Među pogođenim tvrtkama bili su Fabrik i Thalamus, koji također koriste Azure.

Incident se dogodio manje od dva tjedna nakon što je veliki prekid informatičke tehnologije srušio globalnu infrastrukturu, uključujući transport i zdravstvene usluge izvan mreže, jer je pogrešno ažuriranje softvera tvrtke za kibernetičku sigurnost CrowdStrike utjecalo na Microsoftove uređaje.

Nakon što su tisuće letova širom svijeta otkazane, američka zrakoplovna kompanija Delta navodno planira tražiti odštetu i od CrowdStrikea i od Microsofta. Delta je otkazala više od 6.000 letova, ostavljajući stotine tisuća putnika na cjedilu, piše Sky News.