ADAPTACIJA U IZRADI

Animirani Minecraft stiže na Netflix

03.06.2024 u 10:32

Bionic
Reading

Najava animirane serije objavljena je na proslavi petnaestog rođendana Mojangove kultne videoigre

Netflix je najavio planove za izdavanje animirane serije temeljene na videoigri Minecraft. Najprodavanija video igra svih vremena ove godine slavi 15. rođendan, a najava je pala tijekom proslave obljetnice. Kratki teaser foršpan prikazuje zelenog creepera iz igre kako juri u sredinu crnog zaslona prije nego što eksplodira u pikseliziranom sivom oblaku, piše BBC.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Nakon što se dim raziđe, kamera prelazi u podzemnu pećinu ispunjenu lavom. Scena se na kraju približava crvenom Netflixovom 'N' logotipu na vrhu vulkanske stijene prije nego što prijeđe na riječi 'Netflix x Minecraft'.

Netflix je rekao da će serija 'prepričati ​​originalnu priču s novim likovima' i da će više informacija uslijediti uskoro. Adaptacije videoigara trenutno su vrlo unosni biznis u Hollywoodu, s mnogim poznatim franšizama u ranijim ili kasnijim stadijima razvoja.

Nedavna izdanja, uključujući Mario Bros Movie, The Last of Us i Fallout, preokrenula su trend adaptacija videoigara koje su bile komercijalno neuspješne. Netflix je već postigao uspjeh s animiranim verzijama omiljenih igara, uključujući anime inspiriran serijalom Castlevania, Cyberpunk: Edge Runners i League of Legends spin-offom Arkane.

Minecraft film, s Jackom Blackom u glavnoj ulozi Stevea, trebao bi stići u kina sljedećeg travnja.

Proizvođač Xboxa Microsoft kupio je prava na Minecraft 2014. za 2,5 milijardi dolara. Također posjeduje Bethesdu, studio koji stoji iza serije Fallout, koja je zabilježila veliki porast igrača nakon što je Amazon prošlog mjeseca objavio seriju inspiriranu igrom. Minecraft je do danas prodan u 300 milijuna primjeraka.