DIGITALNA ZABAVA

Bili smo na otvaranju InfoGamera - evo što vas u šest dana sajma čeka

21.11.2017 u 14:22

Bionic
Reading

Poznati sajam posvećen digitalnoj zabavi vratio se i ove godine. Na Zagrebačkom velesajmu počeo je najveći Reboot InfoGamer do danas, a za tportal govori njegov organizator Damir Đurović

Industrija videoigara već godinama bilježi vrlo brzi rast, što u svijetu, što kod nas. Reboot InfoGamer hrvatski je sajam videoigara koji već šestu godinu za redom javnosti približava ovu neobičnu mješavinu kulture, unosnog biznisa i razbibrige.

Industrija zabave u našim krajevima također bilježi veliki rast, čemu svjedoči sve veći broj timova koji se svojim naslovima nastoje probiti na globalnom tržištu. Organizator Reboot InfoGamera Damir Đurović naglasio je tportalu da su sajmovi poput ovoga i Europi česti, no da malo koji doseže ovu veličinu (pogotovo po prostoru dostupnom javnosti).

'Ove godine okupili smo veći broj izdavača, organizirali još veće esports turnire te priredili sajam na svjetskoj razini' naglasio je. 

'Videoigre i zabava kod nas se često povezuju s gubitkom vremena, no nagli rast brojnih gejming kompanija, kao i veliki sajmovi poput našeg dokaz su da iza svega stoji vrlo unosni biznis', ističe organizator.

Šest paviljona posvećenih zabavi

Reboot Infogamer je, barem što se prostora tiče, najveći Infogamer do danas. Sajam se održava u čak šest paviljona gdje posjetitelji mogu isprobati najnovije naslove, upoznati slavne youtubere te konačno - gledati velik broj esports turnira u uživo.

'Esportovi na našim prostorima hvataju sve veći zamah čemu svjedoči i velik broj međunarodnih organizacija koje su pokazale interes za lokalnu, odnosno regionalnu scenu' komentira organizator. Na Infogameru posjetitelji, naime, mogu gledatii i sudjelovati u turnirima. Prijenos će, naravno, biti putem YouTubea i Twitcha.

Posjećenost je tijekom prvog dana Infogamera bila umjerena, što znači da znatiželjnici, ako to žele, bez problema mogu isprobati sve što je bilo dostupno - od uređaja za virtualnu stvarnost, preko novih konzola, pa sve do stranih i domaćih naslova.

Kako izbjeći gužve?

'Najveći broj ljudi očekujemo za vikend', ističe organizator te naglašava da 'stoga je idealno vrijeme za posjetu sredina do kraja radnog tjedna kada će posjetitelji moći bez straha od gužvi iskusiti sve što naš sajam nudi'. Ovogodišnji Infogamer, sadržajno, nudi mnogo toga - od gostovanja zvijezdi YouTubea, preko sve većeg broja izdavača, sve do već poznatih giveawayeva kojih, citiramo službenu izjavu, ove godine ima na stotine.

Reboot Gamer ove godine traje od 21. do 26. studenog, a održava se na Zagrebačkom velesajmu.

  • +10
Reboot Infogamer 2017 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina