SVEMIRSKA SAGA

Borbe u Star Citizenu izgledaju kao da su ispale iz filma!

03.02.2015 u 11:36

Bionic
Reading

Igrači odnedavno mogu isprobavati jedan od aspekata nadolazećeg space sima, a ako je vjerovati njihovim iskustvima i snimkama – očekuje nas zaista epsko iskustvo svemira

Chris Roberts krajem 2012. od igrača je na Kickstarteru zatražio 500 tisuća dolara kako bi dovršio svoj novi projekt. Igrači su to odmah i učinili jer je Roberts autor legendarnog Wing Commandera. Ne samo da su mu dali tih 500 tisuća, nego je u nešto više od mjesec dana na Kickstarteru prikupljeno više od dva milijuna dolara. No to je bila tek kap u moru.

Naime, 'Cloud Imperium Games Corporation' sredstva je nastavio sakupljati na vlastitim stranicama i do kraja 2014. sakupili su – pazite sad - 65 milijuna dolara. Niste krivo pročitali. Sredinom prošle godine iz Blizzarda je otišao glavni producent Diabla III i otišao raditi na Star Citizen

Igra se i dalje razvija punom parom, a koliko će fantastično u njoj izgledati borbe brodova, dovoljno je vidjeti u jednom od snimaka koje svakodnevno rade igrači.


Borbe su, valja i to spomenuti, tek jedan dio ovog nevjerojatno ambicioznog projekta. Kako će pak izgledati gotov proizvod, vidjet ćemo tek negdje sljedeće godine kada bi se na tržištu trebala pojaviti finalna verzija. Igra je u razvoju isključivo za Windows i Linux. Nikada se neće pojaviti na konzolama; njezini autori kažu da se radi o toliko velikom projektu da ne bi mogla raditi kako treba na konzolama.