ZA TJEDAN DANA

Bug Future Show 2015 - zanimljiv sadržaj i puno nagrada

22.01.2015 u 15:48

Bionic
Reading

Planirate li navratiti 29. siječnja do zagrebačkog kina Europa, očekuju vas inozemni i domaći predavači, zanimljive teme te puno tehnologije i trendova

Bit će riječi o tome kakvi nas neočekivani obrati očekuju u budućnosti kada je riječ o tehnologiji novca, plaćanja ili zaduživanja, kakvim ćemo se automobilima voziti u eri povezanih, električnih i bezčovječnih vozila te što je, nakon smartfona, tableta i phableta sljedeći megahit među mobilnim gadgetima.

Dragan Petric, izvršni urednik Buga, kaže kako je broj prijava tjedan dana prije sajma za 20 posto veći nego prošle godine, pa očekuje kako bi broj posjetitelja mogao biti i do 30 posto veći. Lani je Bug Future Show obišlo oko tisuću posjetitelja.

'Cijeli događaj pripremamo kao audio-vizualnu predstavu. Naše teme su futurističke, bilo da se bavimo biznisom ili ICT-em, pa težimo tome da i sama izražajna forma svih događaja tijekom BFS-a bude moderna, zabavna i dojmljiva posjetiteljima', rekao je Miroslav Rosandić, glavni urednik Buga.


Drugi Bug Future Show otvorit će David McWilliams, irski ekonomski komentator i publicist, Govorit će o tome može li irski hi-tech model biti kopiran i kod nas te dati opći pregled budućnosti globalne ekonomije tehnološkog sektora, s naglaskom na EU i Hrvatsku.

Pogled na stvaranje moderne glazbe dat će Mark Moebius, prvi čovjek njemačkog startupa Nagual Soundsa, a panel rasprave 5G novac i Twenty20 automobili otvorit će aktualna pitanja o nekima od najnovijih trendova i zasigurno dati neočekivane odgovore.

Ante Radonić, voditelj planetarija Tehničkog muzeja u Zagrebu, govorit će o privatnim tvrtkama koje grade i planiraju koristiti rakete i svemirske letjelice. Cijeli program potražite na stranicama konferencije Bug Future Show 2015.

Scenski program će se odvijati u glavnoj dvorani kina Europa te paralelno u Dvorani Müller u kinu Europa. U predvorju kina Europa bit će izložba najnovijih uređaja, gadgeta i ostalih proizvoda sponzora koje će posjetitelji moći isprobati. Ispred kina bit će parkirana dva tehnološki napredna modela automobila - Mazda 3 i Tesla S.

Posjetitelji će moći osvojiti vrijedne nagrade sponzora, kao što su Sonyjev Xperia Z2 Tablet (Hrvatski telekom), smartfoni Sony Xperia Z3 (Sony) i HTC Desire 820 (HTC), pametne narukvice Sony Smartband, Intelove procesore i SSD diskove, HP-ove miševe te doslovno stotine drugih nagrada. Cjelodnevno druženje završit će projekcijom svih osam epizoda prve sezone HBO-ove serije Silicijska dolina.

'Osim kao sponzor i s vrijednim nagradama za sudionike, HT će sudjelovati i u programu showa o temama za koje tek očekujemo velike pomake i zanimanje korisnika, kao što su mobilno plaćanje i komercijalni automobili bez vozača.

Svjetske trendove uvijek nastojimo prenijeti i na lokalno tržište, pa vjerujem da će kolege svim sudionicima prenijeti i zanimljive poglede kako mi u HT-u vidimo razvoj sektora', istaknula je Antonija Jergović, direktorica Odjela za korporativne komunikacije u HT-u.