ODRŽANO FINALE

Chefito pobjednik studentskog natjecanja TVZ Mc2

16.05.2016 u 13:50

Bionic
Reading

U prostorijama Huba385 održano je finale studentskog natjecanja Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija 'TVZ Mobile Challenge Cup' (TVZ Mc2). Svoje je aplikacije predstavilo ukupno deset timova

Tijekom finala natjecanja TVZ Mc2 je dekanica TVZ-a prof. dr. sc. Slavica Ćosović-Bajić zahvalila studentima i partnerima na uloženom vremenu i predanom radu u podizanju nove generacije mladih i sposobnih stručnjaka koji nesumnjivo već danas mogu na tržište rada.

'Natjecatelji su me svojim vrlo profesionalnim nastupom i kvalitetom predstavljenih aplikacija oduševili i u praksi dokazali kako još tijekom studija, u samo šest tjedana, uz sve svoje studentske obaveze mogu napraviti prava mala korisna remek djela', rekao je Damir Popović, član IO udruge nezavisnih izvoznika softvera CISEx.

Ocjenjivanje je bilo anonimno te se sa zanimanjem uživo pratilo, a identitet najboljih otkriven je tek po završetku glasovanja svih 12 prisutnih partnera: APIS IT, CISEx, Citus, Combis, CROZ, Infinum, Megatrend, Microblink, minus5, Mobendo, mStart i Span.


Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 10.000 kuna osvojili su Aldo Topić, Tomislav Bradač i Blaženko Davidović za aplikaciju Chefito. Drugi, uz nagradu od 5.000 kuna, su s aplikacijom NomNom bili Vedran Vidaković, Martina Majcenović i Denis Maček, koji je dobio i posebnu nagradu za najbolji dizajn, dok su treće mjesto i 3.000 kuna osvojili Marko Dobrinić i Aron Belsös aplikacijom kupNjam.

Četvrti su bili Marijan Šikić, Vitomir Magjer i Sanja Bietić (AppPetEat), a peti Filip Vinković, Kristian Oslaković i Luka Mitak (Drinks4You).

Svi će oni javnosti predstaviti svoja rješenja tijekom konferencije MobilityDay u rujnu ove godine. Aplikacije možete vidjeti na stranicama natjecanja TVZ Mc2