ZBUNJUJUĆE NOVE OPCIJE

Cijene Microsoftova Game Passa drastično rastu

11.07.2024 u 11:32

Bionic
Reading

Nagađa se kako podizanjem cijene Microsoft pokušava smanjiti troškove akvizicije Activision Blizzarda, kao i dodavanja novih korisnika besplatno

Microsoft je drastično povisio cijenu pretplate na servis Game Pass i uveo niz zbunjujućih novih opcija. Pretplata će na globalnoj razini biti do 25 posto skuplja. Također, pojedini pretplatnici više neće imati pristup novim igrama za Xbox na dan objavljivanja.

Microsoft je već povećao pretplate na Game Pass prošle godine. Do novog povećanja dolazi u trenutku kada se Xbox priprema dodati nove igre, uključujući Call of Duty: Black Ops 6, u pretplatu, nakon Microsoftove kupnje Activision Blizzarda. Nagađa se kako podizanjem cijene Microsoft pokušava smanjiti troškove te akvizicije, kao i dodavanja novih korisnika besplatno.

Promjene ovise o platformi i vrsti pretplate, ali svaka donosi značajno povećanje cijene. Pretplata na Xbox Game Pass Ultimate poskupjet će za tri američka dolara, dok će pretplatnici na PC Game Pass plaćati dva dolara više.

Microsoft će pokrenuti novu pretplatu Game Pass Standard, koja će koštati 14,99 dolara mjesečno i neće nuditi pristup prvog dana, piše Independent. Sva povećanja cijena po državama i valutama možete vidjeti ovdje.