stiže u travnju

Clips je Appleov adut protiv Instagrama i Snapchata

23.03.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Nova aplikacija za iPhone i iPad omogućava stvaranje video zapisa od vaših videa, fotografija i glazbe, u koji možete ubaciti i razne filtere, titlove te druge dodatke

Clips je nova aplikacija za iOS pomoću koje možete spojiti video zapise, fotografije i glazbu u video i podijeliti ga putem aplikacije Messages ili na Instagramu, Facebooku, YouTubeu, Vimeu i drugim društvenim mrežama. 

Uz Clips dolazi i Live Titles, značajka pomoću koje ćete moći stvarati animirane opise i titlove koristeći glas. Na raspolaganju su, između ostalog, stripovski filteri, oblačići za razgovor, oblici i animirani posteri preko cijelog zaslona. 

Osim toga, Clips nudi filtere u stvarnom vremenu, emotikone i druge specijalne efekte koje je moguće dodati na bilo koju fotografiju ili video, kao i glazbene podloge koje će se automatski prilagoditi duljini videa. 

Kako bi pokrenuli Clips, trebat ćete dodirnuti i zadržati dodir na dugmetu za snimanje videa uživo i fotografija. Potom dodajte filtere, oblačiće, emotikone...  

Značajka Live Titles omogućava opis videa na 36 jezika korištenjem samo glasa. Opise stvara ih automatski dok govorite. Svaki opis moguće je naknadno mijenjati i uređivati. 

Aplikacija Clips u trgovinu online App Store stiže početkom travnja i bit će besplatna. Kompatibilna je s iPhoneom 5s i novijim modelima, novim 9,7-inčnim iPadom, svim modelima iPad Air, Pro, mini 2 i novijima, kao i sa šestom generacijom iPoda touch. Uređaj mora imati iOS 10.3.