HUMANITARNO

Combis donira aplikacije kreirane u NeoStartupu

14.10.2016 u 08:16

Bionic
Reading

Ideje nastale tijekom hackatona i potom razvijene u softverska rješenja u Combisovom internom startup inkubatoru zaživjet će u Vukovaru i poljoprivrednoj zadruzi Marina

Nakon završetka plenarnog predavanja, prvi dan Combisove konferencije nastavljen je predavanjima podijeljenim u tri dijela.

Prvi je pod nazivom Digitalized Business ponudio niz predavanja o rješenjima koja potiču digitalnu revoluciju u poslovanju. Drugi se bavio računalstvom u oblaku, internetom stvari i Big Datom, a treći - nazvan Technology-enabled Business - bio je usmjeren na razvoj informacijske tehnologije i njenu primjenu u poslovanju.

No, najzanimljivija informacija došla je u vidu objave kako će Combis donirati dvije aplikacije razvijene u internom inkubatoru za startupe Neostartup

Aplikaciju ER Scheduler tako je dobio Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, dok je Olive Manager otišao poljoprivrednoj zadruzi Marina.


ER Scheduler je sustav čija je svrha automatizacija izrade rasporeda smjenskog rada u Zavodima za hitnu medicinu, a Olive Manager rješenje koje uljarama omogućava upravljanje podacima te procesom prerade maslina i proizvodnje maslinovog ulja.

Na softverskim rješenjima su, uz Combisove inženjere, radili studenti koji su se najviše iskazali na Combisovom hackathonutry{code}catch, održanom u travnju ove godine.

'Formiranje rasporeda u našoj dinamičnoj profesiji iscrpljujući je i dugotrajan posao. Uz pomoć ER Schedulera izrada rasporeda naših smjena postaje puno brži, jednostavniji i pregledniji proces koji zadovoljava sva organizacijska, zakonska i osobna ograničenja.

Uz to, kreira se mogućnost praćenja statistike dostupnosti zaposlenika, kao i njihovog izbivanja što povećava produktivnost Zavoda', naglasio je Mario Matić iz Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

'Možemo pratiti kako napreduje poslovanje kroz godine i koji kooperanti najčešće koriste usluge uljare, s kojeg područja dolazi najviše maslina na preradu kao i u koje vrijeme sezone prerade se dobiva najkvalitetnije maslinovo ulje', rekao je Jakša Najev iz poljoprivredne zadruge Marina.

'Studentima smo ponudili, osim vrijednih novčanih nagrada, mogućnost nastavka razvoja svojih ideja u Combisu. S tom ćemo praksom nastaviti i dalje.

Naša je intencija doći do inovativnih IT rješenja. To nije niti brz niti jednostavan zadatak, no mi smo mu posvećeni jer znamo da je za razvoj najvažnije kreirati nešto novo i drugačije', rekao je Mladen Maras, Combisov tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja.