NIŠTA OD DIABLA

Dizajner Diabla 2 David Brevik pridružio se timu iza Path of Exilea

21.10.2016 u 16:02

Bionic
Reading

Brevikov posao bit će savjetovanje tijekom adaptacije igre za kinesko tržište

Prošlog tjedna Brevik je tvitao kako planira raditi na akcijskom RPG-u koji će 'žanr pogurnuti do novih visina'. Iako smo do nedavno spekulirali o tome kako ova izjava ide ruku pod ruku sa skorašnjom objavom misterioznog novog projekta Diablo na kojem radi Blizzard, situacija se promijenila.

Konkretno, Brevik se uputio Grinding Gear Gamesu, kompaniji odgovornoj za iznimni free-to-play RPG Path of Exile. S obzirom na to da većina njegova nadolazećeg posla uključuje rad na kineskom tržištu, relativno je jasno da je službena izjava također na kineskom, što izravnu interpretaciju putem Google Translatea čini komično lošom.

Ono što se može razaznati, doduše, njegov je nadolazeći angažman. Šef Grinding Gear Gamesa objasnio je PC Invasionu kako je David savjetnik koji će prije svega raditi na adaptaciji igre za centralnu Kinu: 'Zbilja se nadamo kako ćemo iz njegova iskustva naučiti puno tijekom nadolazećih nekoliko mjeseci.'

Ovim smo, pored razočaravajuće činjenice da ne radi na novoj igri iz Blizzarda, barem dobili jednu dobru stvar - a to je veterana koji nastoji unaprijediti ono što je praktički stvorio vlastitim rukama.

Više informacija o misterioznom projektu Diablo saznat ćemo tijekom nadolazećeg Blizzcona koji se odvija od 4. do 5. studenog.