NOVO DOSTIGNUĆE

Dolphin Emulator može pokrenuti Gamecubeovu čitavu kolekciju

08.09.2016 u 15:40

Bionic
Reading

Poznati emulator za Nintendo Wii i Nintendo Gamecube u razvoju je još od 2010. te je zahvaljujući posvećenoj zajednici nakon mnogih ispravaka i prepravki postići cilj za koji je u krajnjoj liniji i stvoren. Ovaj program od nedavno na PC-ju može pokretati svaku igru objavljenu na Nintendovom Gamecubeu

Naslov koji je uzrokovao najviše problema je ujedno i jedini razlog zbog kojeg autori emulatora nisu mogli potvrditi da Dolphin 'može pokrenuti sve' je Star Wars: The Clone Wars. U najnovijem postu na službenom blogu kao i videu koji možete pronaći u drugom dijelu ovog članka razvojni tim je objasnio zbog čega je spomenuti naslov predstavljao toliko velik problem.

Na sreću, još jedna prepreka uspjela se prebroditi i to zahvaljujući velikoj preinaci u kodu samog emulatora. Zahvaljujući istoj, Star Wars je, iako bugovit, prilično funkcionalan i stabilan.

Na pitanje zbog čega Nintendo do danas nije intervenirao po pitanju kršenja autorskih prava, autori odgovaraju s nekoliko ključnih argumenata. Kao prvo, kod unutar emulatora u potpunosti su skrojili autori. Audio codec koji koristi je ilegalno downloadati, no legalno preuzeti iz vlastite konzole.

Konačno, tu su i igre. Ako ste vlasnik neke od igara za Gamecube, njezino ripanje s diska je legalno. Skidanje kopije s interneta - nije.

Dolphin Emulator tako je dosegao još jedan cilj. Sve što preostaje autorima je poraditi na stabilnosti pri pokretanju zasebnih videoigara i poboljšanju podrške za DirectX 12, no to su ciljevi koje tek treba dosegnuti.