MOVERIO BT-300

Epson donosi super-lake naočale za proširenu stvarnost

24.02.2016 u 07:27

Bionic
Reading

Najnovije hi-tech naočale iz asortimana Moverio donose tehnologiju prikaza uz HD razlučivost, 3D sadržaje i visok omjer kontrasta

Tvrtka Epson predstavila je treću generaciju pametnih naočala za proširenu stvarnost Moverio. Model Moverio BT-300 bit će dostupan na tržištu od listopada 2016., uz OLED digitalni zaslon vlastite proizvodnje baziran na siliciju. Riječ je o najlakšim binokularnim prozirnim naočalama na tržištu, koje su 72 posto lakše od prvog modela Moverio predstavljenog 2011. godine

Moverio naočale su konstruirane zbog funkcionalnosti te su zato postigle popularnost kako kod poslovnih korisnika, tako i kod neovisnih dobavljača softvera (ISV). Model BT-300 nastavak je Epsonovih napora u polju binokularnih pametnih naočala i donosi optički prozirni sloj te bolju izvedbu.

'Strategija tvrtke Epson usredotočena je na poslovnu primjenu tehnologije', istaknula je tom prilikom Valerie Riffaud‐Cangelosi, voditeljica razvoja novih tržišta za povezane i nosive uređaje, Espon EMEA. 'Surađujemo s više od dvije tisuće ISV partnera od 2011. godine, a asortiman Moverio daje novu vrijednost korisnicima kao što su inženjeri, nastavnici, instruktori, liječnici, stomatolozi te djelatnici u maloprodaji, turizmu i kulturi. Model BT-300 nastao je na temelju našeg petogodišnjeg iskustva u razvoju pametnih optičkih uređaja te donosi poboljšanja kako razvojnim inženjerima, tako i krajnjim korisnicima', dodala je.

Model BT-300 radi na četverojezgrenom Intelovom procesoru Atom i na operacijskom sustavu Android OS 5.1. Uređaj 'vidi' i kontekstualizira korisnikovo okružje kroz prednju pet-megapikselnu HD kameru te uz pomoć senzora, i tako iscrtava sadržaj. Naočale imaju ugrađeni LED indikator koji daje do znanja da je kamera u funkciji snimanja.

Epson Moverio BT-300: A New Way Of Seeing The World

Epson Moverio BT-300 bit će dostupan na tržištu od listopada 2016., po maloprodajnoj cijeni od oko 800 eura.