TEHNO SAVJETI

Doznajte kako promijeniti svoje korisničko ime u Windowsima 10

25.10.2019 u 09:44

Bionic
Reading

Vaše ime u Windowsima 10 je ono koje se ispisuje na ekranu za prijavu u Windows profil. Za promjenu imena profila u Windowsima 10 trebat ćemo posjetiti izbornik za korisničke profile

Kad se po prvi put prijavljujete na svoje Windows 10 računalo, vidjet ćete da vaš račun ima posebno ime koje birate kada instalirate sustav ili pokrećete Windowse po prvi put, te koje je vezano i na vaš Microsoft profil.

Ako imate administratorske ovlasti, moguće ga je promijeniti. Ovo, naglašavamo, neće utjecati na ime vaše korisničke mapu, već samo na ime vašeg računa.

Procedura je jednostavna

Ako želite promijeniti ime profila, za to postoji vrlo jednostavna metoda. Za početak pritisnite Windows+R i birajte 'Run' unutar Start menija. Upišite 'control userpasswords2' u polje za pretragu i pritisnite Enter.

Ovo bi vas trebalo odvesti u izbornik pod imenom 'User Accounts' gdje možete birati ime profila i mijenjati ga kroz 'Properties'. U izborniku koji će iskočiti promijenite ime profila u prvom polju u nešto više po vašoj volji. Pritisnite tipku 'Apply' i nakon toga 'OK' kako biste zatvorili oba prozora. Vaše novo ime profila trebalo bi biti vidljivo pri prvom sljedećem pokretanju.

TEHNO PREGLED

Tražite novi laptop? Evo deset prijedloga s Windows 10 operativnim sustavom

Pogledaj galeriju