TEHNO NOVITETI

Evo koje uzbudljive značajke dolaze na iOS 11.4

03.04.2018 u 14:07

Bionic
Reading

Nedavno najavljeni dodatak za Appleov mobilni operativni sustav skrojen je za sve vlasnike njihovih prijenosnih zvučnika, korisnike iMessagea i vlasnike novog iPada

Nije prošlo ni tjedan od nadogradnje na iOS 11.3, a Apple već priča o dolasku verzije 11.4. Stranica Apple Insider odradila je izvrstan posao prebirućiu po novoj neizašloj nadogradnji te je prepoznala nekoliko značajki koje će vlasnici drugih uređaja iz Applea obožavati.

Prva i najvažnija je dolazak AirPlayja 2, mogućnosti streamanja zvuka putem zvučnika u vašem domu, odnosno preciznije - onih koji su kompatibilni s Appleovim proizvodima.

Svirajte posvuda u stanu

Nakon što nadogradite softver moći ćete slušati glazbu u iTunesima na HomePodu na isti način kao da ga puštate na samom uređaju. Nakon nove nadogradnje moći ćete bez problema puštati muziku na HomePodu, kao i na Apple TV-u (u slučaju da ga koristite).

TEHNO PREPORUKA

Jeste li zaigrali ove izvrsne igre za iPhone?

Pogledaj galeriju

iMessage ide na oblak

Drugi super dodatak je spremanje poruka na iCloud, što znači da brisanjem na jednom uređaju automatski brišete na svima - što je, ako ste vlasnik bilo kojeg 'iUređaja', vrlo korisna značajka.

Nešto za obrazovanje

Konačna velika promjena je dodavanje ClassKita - SDK-a kojim Apple svoj novi iPad planira približiti obrazovnim ustanovama. ClassKit je softver kojim se izgrađuju aplikacije kompatibilne sa Appleovim SchoolWorkom, appom koji profesorima omogućuju da sa učenicima surađuju na projektima poput seminara i domaćih zadaća, aktivno sudjelujući u edukaciji čak i nakon škole.

Veliku nadogradnju, odnosno najavu velike nadogradnje u vidu iOS-a 12 Apple vrlo vjerojatno čuva za WWDC koji će se održati u lipnju.