NOVA ZNAČAJKA

Facebook će svima reći koju glazbu slušate

23.05.2014 u 05:42

Bionic
Reading

Facebook dodaje značajku koja će automatski pratiti i prepoznavati glazbu i TV serije koje pratite, ako koristite i tu društvenu mrežu

Kad prepozna pjesmu ili seriju, objavit će status. Ne samo što će ih prepoznati, već će mpći razlučiti i o kojoj se epizodi radi.

Novu značajku trebate aktivirati - po početnim je postavkama isključena.


Kako funkcionira? Ako ju uključite, moći ćete upogoniti mikrofon na vašem mobitelu kako bi Facebook mogao prepoznati pjesmu koju trenutno slušate, odnosno seriju ili film koji gledate.

Tako ćete moći na brzinu, bez tipkanja, podijeliti novu pjesmu omiljenog izvođača ili dojmove o novoj epizodi Igre prijestolja.

Značajku će biti moguće isključiti u bilo kojem trenutku, klikom na ikonicu u gornjem desnom kutu zaslona. Ostavite li ju uključenom, vidjet ćete kako se pokreće dok pokušava ustanoviti što to slušate ili gledate.

Ništa ne pohranjuje, a imat ćete na raspolaganju mogućnost odabira hoćete li nešto podijeliti s prijateljima ili ne.

Nova značajka funkcionira u sklopu postojeće kućice za statuse. Podijelite li to što slušate, vaši će kontakti moći vidjeti poluminutni pregled pjesme ili emisije, kako bi izbjegli mogućnost da vam pokvare iznenađenje..

Bit će dostupna u SAD-u za Android i iOS tijekom idućih nekoliko tjedana.

Tijekom prošle godine korisnici i korisnice Facebooka podijelili su više od pet milijardi statusa u kojima su spominjali glazbu, filmove ili serije.