PROJEKT ARA

Google otkrio funkcionalan prototip svog modularnog telefona

04.11.2014 u 07:32

Bionic
Reading

Iako se o ovom projektu ne piše često, on je svakim danom sve bliže realizaciji i masovnoj uporabi. Analitičari mu daju veću šansu i od drugog projekta iz Googleovih laboratorija - gadgetu Glass. Kompanija je ovih dana otkrila prvi funkcionalan prototip modularnog pametnog telefona, a već u siječnju će se otkriti Spiral 2, zahvaljujući posebno izrađenim čipovima

Veći dio Spiral 1 prototipa, naime, čini jezgra uređaja zadužena za upravljanje različitim modulima, a developerima nije ostavljeno mnogo toga na raspolaganje. Sve bi se trebalo izmijeniti već do siječnja, jer je u vagon uskočila i Toshiba, koja će napraviti posebne čipove i osloboditi veći dio uređaja za kompaktne modularne elemente.

Googleova ATAP grupa (Advanced Technology and Projects) je jedini dio Motorole koji se nije prodao kineskoj kompaniji Lenovo, a upravo taj odjel je zadužen za razvoj modularnog telefona. Inženjeri navode da će se ovaj prvi funkcionalni prototip prema nasljedniku koji stiže za koji mjesec činiti poput krumpira. S obzirom na to koliko je igrača u IT svijetu 'zagrijano' za ovakvo što, šanse za realizaciju su veće no ikad do sada:

Google otkrio funkcionalan prototip svog modularnog telefona