'FASHION EDGE'

Tportal na premijeri: Huawei u Barceloni predstavio nosive uređaje nove generacije

Bionic
Reading

Vrhunski dizajn, napredne sportske funkcije i pametne opcije koje olakšavaju svakodnevni život, te istovremeno potiču na zdraviji život i više kretanja - ideja je to kojom se Huawei vodio u proizvodnji nove linije pametnih satova - Huawei Watch GT 5 - čija su Pro i standardna verzija, pod egidom 'Fashion Edge', premijerno predstavljena 19. rujna u Barceloni. Najnovija kreacija iz njihove 'tech kuhinje' nazvana je po luksuznim automobilima Gran Turismo, a osim serije GT 5, predstavljeni su i Huawei Watch Ultimate Green i Huawei Watch D2, prvi pametni sat na svijetu koji može pratiti krvni tlak direktno sa zapešća. Predstavljeni su i novi tableti - Huawei MatePad Pro od 12.2 inča i Huawei MatePad 12 X, idealni za profesionalne umjetnike i rekreativce

Dizajniran u Pro i Standard verzijama, Huawei Watch GT 5 donosi titanijsku leguru u Pro modelu od 46 mm te elegantnu bijelu keramiku u Pro verziji od 42 mm. Također koristi visokokvalitetni nehrđajući čelik u modelima od 46 i 41 mm. Trajanje baterije je također impresivno – Sat nudi iznimno trajanje baterije, s do 14 dana korištenja na WATCH GT 5 46 mm i GT 5 Pro 46 mm, te do 7 dana na WATCH GT 5 41 mm i GT 5 Pro 42 mm.

Svi modeli dolaze s različitim dizajnima remena, uključujući kožne i Milanese trake, koje se lako mogu prilagoditi različitim modnim stilovima i odjevnim kombinacijama. Mi smo imali priliku isprobati elegantni sat od keramike i zlatno titana u Pro verziji od 42 mm. Ovaj model promjera 41 mm kombinira eleganciju i sportsku energiju te teži svega 44 grama uz debljinu od samo 9,6 mm.

Satovi serije GT 5 donose oštre rubove u dizajnu, a svaki detalj je pažljivo izrađen kako bi naglasio moderan i sofisticiran izgled. Farangis Sultonzoda, viša stručnjakinja za proizvode u Huawei Consumer BG, opisala je na događanju u Barceloni novi GT 5 sat kao vrhunski spoj tehnologije i estetike. Sat se ističe osmerokutnim dizajnom, safirnim staklom i izuzetnom izdržljivošću. Izrađen je od titana koji se koristi u zrakoplovstvu, što jamči kvalitetu i dugotrajnost. 'Kruna sata je njegova duša', naglasila je Sultonzoda.

Serija Huawei Watch GT 5 prva je serija tvrtke koja uključuje Huawei TruSense sustav za praćenje zdravlja i kondicije, uz napredne senzore i algoritme. Osim što je otporan na vodu i koroziju, sat nudi uistinu sjajne značajke kao što su mjerenje temperature kože, razine kisika u krvi (ključno za one koji imaju apneju), kvalitete spavanja, praćenje razina stresa i tlaka, EKG; sve to izravno na našem zapešću. Ako ste pod stresom, na raspolaganju su vam i vježbe disanja koje pomažu u relaksaciji i smirivanju.

Huawei se tako i u ovoj seriji, nakon uspješne GT 4, fokusirao na praćenje zdravlja korisnika. Naime, predstavljeni Huawei Watch D2 prvi je pametni sat na svijetu koji može pratiti krvni tlak direktno sa zapešća. Sat omogućava 24-satno precizno mjerenje krvnog tlaka te koristi TruSense sustav za brže i točnije rezultate. Ovaj uređaj je dobio potvrde od važnih zdravstvenih tijela NMPA i MDR, što znači da je pouzdan za praćenje zdravlja. Pro verzija dodatno nudi EKG analizu.

Nudi i još jednu sjajnu opciju u aplikaciji na mobitelu - Health Community, odnosno Health Forward, na kojoj se možete povezati s članovima obitelji ili bliskim osobama, te dobiti obavijest ako nekom od njih sat zabilježi povišeni krvni tlak.

Modeli dostupni u Hrvatskoj

• Watch GT 5 46mm po cijeni od 279 do 299 eura, ovisno o verziji.

• Watch GT 5 41mm po cijeni od 259 do 329 eura, ovisno o verziji. 

• Watch GT 5 Pro 46mm po cijeni od 399 do 499 eura, ovisno o verziji.

• Watch GT 5 Pro 42mm po cijeni od 449 do 599 eura, ovisno o verziji.

Prodaja u Hrvatskoj kreće danas 19. rujna.  Huawei Watch D2 i tableti trenutno nisu dostupni na hrvatskom tržištu.

GT 5 Pro serija mogla bi se sportašima posebno svidjeti - profesionalne značajke za trail trčanje, precizan GPS sustav, analiza tehnike trčanja i detaljne mape, među ostalim. Sat dolazi s naprednim sportskim funkcijama, uključujući profesionalni režim za trčanje koji je podržan analizama izvedbe i real-time rutama s kartama. Tu je i opcija RouteDraw koja omogućuje crtanje ruta te offline topografske karte za planinare.

Huawei Watch GT 5 podržava preko 100 sportskih aktivnosti, uključujući trčanje, biciklizam, golf i ronjenje na dah. Posebna 'Sunflower' pozicijska tehnologija prepoznaje položaj vaše ruke te automatski prilagođava signal za optimalnu izvedbu u svakoj aktivnosti, što je potvrdio i olimpijac Sir Mo Farah.

Fitness influencerica Pamela Reif rekla je: 'Huawei Watch GT 5 Pro nije samo pametni sat; to je ikona stila koja naglašava moju modnu nadmoć i unosi sofisticiranost u svaki trenutak. Osim toga, Huawei je napravio impresivna poboljšanja u praćenju aktivnosti.'

Sir Mo Farah složio se s Pamelom te dodao: 'Kao trkač brinem o malim detaljima koji mi daju konkurentsku prednost. Poboljšani Sunflower GPS donosi revolucionarno iskustvo korištenja, dok potpuno nova značajka analize načina trčanja pruža trkačima dragocjene uvide, omogućujući im da poboljšaju performanse i poboljšaju svoje osobne rekorde.'

Ljubitelji golfa oduševit će se načinom rada za golf (Golf Course) koji nudi pametno mjerenje udaljenosti, kartu s preko 15.000 golf terena diljem svijeta te podatke o brzini i smjeru vjetra. Za ljubitelje ronjenja, GT 5 dolazi s načinom rada za praćenje ronilačkih aktivnosti i slobodno ronjenje (Free Diving) do 40 metara dubine, uz sigurnosne alarme.

Nudi i profesionalne opcije za Trail Run, uključujući podršku za segmentiranu navigaciju i 10- metarsku geometrijsku kartu, čineći ga savršenim uređajem za sportaše.

James Warren, direktor strateških komunikacija za Huawei Consumer BG Europe, naglasio je na događanju u Barcelonu kako je inspiracija iza ovih uređaja želja da potaknu ljude na zdraviji život, više kretanja i napredak u svakodnevnim navikama. 'Inspiriraj, izazovi, poboljšaj – to je naš moto', izjavio je Warren.

Huawei se već pozicionirao kao lider na tržištu nosivih pametnih uređaja, s preko 520 milijuna korisnika diljem svijeta koji koriste njihove fitness i zdravstvene funkcije. Zauzeli su i prvo mjesto u segmentu nosivih uređaja tijekom prve polovice ove godine, naveo je Warren.

Sat također nudi sveobuhvatni način rada za biciklizam, praćenje otkucaja srca, navigaciju tijekom vožnje... Huawei nastavlja širiti funkcionalnosti svojih nosivih uređaja, pa se uskoro očekuje i podrška za NFC plaćanja putem GT 5 serije, čime će korisnici moći obavljati plaćanja direktno putem sata, bez potrebe za mobilnim telefonom.

Osim nosivih uređaja, predstavljeni su i popularni tableti MatePad Pro 12,2-inčni i MatePad 12 X, koji zajedno donose novu generaciju korisničkih iskustava. Ovi tableti nude nadograđene tehnologije koje omogućuju poboljšanu produktivnost i besprijekorno povezivanje, pružajući korisnicima snažan alat za svakodnevne zadatke i kreativne projekte.

Opremljen tandem OLED PaperMatte zaslonom, Huawei MatePad Pro od 12,2 inča pruža impresivnu maksimalnu svjetlinu od 2000 nita za autentično iskustvo gledanja. Napredne tehnologije protiv svjetlucanja i nanorazmjera protiv odsjaja jamče vrhunski vizualni doživljaj poput papirnatog. Također dolazi s Huawei Glide tipkovnicom, koja sadrži 2-u-1 olovku i dizajn tipkovnice za pohranu i punjenje. Kako bi potaknula kreativnost, aplikacija GoPaint na tabletu nudi širok raspon digitalnih alata za kreiranje, uključujući revolucionarne Splatter kistove i Fluid kistove. FangTian Painting Engine 2.0 podržava 8K ultra-veliko platno, pružajući alate profesionalne razine za umjetničko izražavanje korisnika.

Huawei MatePad 12 X je lagani vodeći model, dizajniran za mlađe generacije. Povećava produktivnost, dopuštajući korisnicima koji postavljaju trendove da ostvare svoje snove dok istovremeno pružaju ugodno iskustvo. Novi tablet ima inovativni svjetlucavi sedefasti sjaj, što rezultira metalno bijelom bojom s efektima mijenjanja boje na temelju osvjetljenja. Potpuno metalno kućište uređaja s integriranim glatkim dizajnom čini ga elegantnim i izdržljivim. HUAWEI MatePad 12 X PaperMatte Edition ima ultra-svijetli PaperMatte zaslon, koji nudi vrhunsku kvalitetu gledanja, pisanja i dodira, što ga čini idealnim za čitanje i kreativni rad. 19. rujna 2024. Huawei je službeno pokrenuo GoPaint Worldwide Creating Activity s temom Creative By Nature;. Od dana početka do 31. prosinca 2024., ljubitelji slikanja diljem svijeta mogu dijeliti svoja jedinstvena digitalna umjetnička djela na platformi Huawei Community.

Alex Huang, direktor marketinga Huawei Consumer BG, naglasio je globalni utjecaj brenda i predanost inovacijama. Ističući Huaweijevu predanost spajanju vrhunske tehnologije, mode i kreativnosti uređaja, neprimjetno ih integrirajući u svakodnevni život korisnika, brend nastavlja nadahnjivati ​​ kroz kampanje kao što su Light Up Your Rings inicijativa i GoPaint Worldwide Creating Activity.

'Cilj nam je donijeti inovativne proizvode koji korisnicima nude jedinstvenu kombinaciju mode i kreativnosti', rekao je Alex. 'Nadahnjujući naše korisnike, Huawei nastoji stvoriti povezaniji i srdačniji svijet u kojem tehnologija poboljšava svakodnevni život i zbližava ljude.'

Huawei nastavlja svoju globalnu kampanju 'Light Up Your Rings', potičući zdrav način života i redovito vježbanje. Kampanja koristi sustav Activity Rings i nagrade u obliku medalja, motivirajuće korisnike koji žele unaprijedit svoje zdravlje. Huaweijevi nosivi uređaji kompatibilni su s Android i iOS pametnim telefonima.