ICT ROADSHOW

Huawei u Zagrebu predstavio 5,5G mrežu, već se testira diljem svijeta

24.10.2024 u 19:32

Bionic
Reading

Kompanija već testira 5,5G mrežu u 20 gradova diljem svijeta, a komercijalnu primjenu najavljuje već sljedeće godine

Huawei Technologies je u sklopu svoje europske turneje i u Zagrebu predstavio najnovije inovacije i rješenja temeljena na 5G tehnologiji. Prikazali su i nove mobilne mreže temeljene na 5,5G-u, koje se već testiraju diljem svijeta, a očekuje se da će i uređaji koji koriste ovu tehnologiju doći na tržište do kraja godine.

Očekuje se da će već sljedeće godine biti povezano više od 30 milijardi uređaja koji međusobno komuniciraju, a za očekivati je da će nova tehnologija pokrenuti komunikaciju između još većeg broja uređaja – na primjer, automobila koji komuniciraju s domovima i slično.

Huawei je u Zagrebu predstavio inovacije i rješenja za novo razdoblje mobilnog širokopojasnog pristupa s brzinama od 10 gigabita. U interaktivnome mobilnom izložbenom prostoru Huaweija u Zagrebu prikazana su i nova rješenja vezana uz kućanstva, poslovanje i zelenu energiju.

Posjetitelji su tako mogli isprobati Huawei Vision Pro naočale za mješovitu stvarnost (AR/VR), kao i MR 5G True AR naočale. Prikazana su i rješenja poput New Calling usluge nove generacije koja omogućuje prijevod u stvarnom vremenu između dvoje ljudi tijekom telefonskog razgovora uz Ultra HD video prijenos.

Također su predstavljeni 5G in-car routeri za povezivanje vozila te gotovo deset različitih mrežnih rješenja koja pojednostavljuju izgradnju mreža, uključujući nevidljive antene koje se svojim prozirnim dizajnom neprimjetno uklapaju u okolinu.

Također su i 10 Gbit/s CloudCampus uređaji, ultra-otporne mrežne data centri, Wi-Fi 7, rješenja za virtualizaciju data centara (DCS), OceanProtect Appliance, FTTH i FTTR rješenja i Huawei eKit za komercijalni i distributivni sektor.