Tportal u Beogradu

Huaweijevi pametni satovi predstavljeni i u regiji, na neke ćemo morati malo pričekati

Bionic
Reading

Kako smo imali prilike neslužbeno doznati, D2 bi na tržište Hrvatske i regije mogao pristići početkom iduće godine. Riječ je o uređaju zanimljivom zbog toga što funkcionira poput pravog tlakomjera

Nakon premijere sredinom rujna u Barceloni u Španjolskoj, Huawei je u beogradskom Sava centru održao regionalno predstavljanje svojih pametnih satova GT 5 Pro, Ultimate Green i D2.

Roger Tao, direktor Huaweijevog odjela za uređaje za istočnu Europu, istaknuo je kako je ta tvrtka zabilježila porast prihoda od 34,1 posto tijekom prvog polugodišta ove godine, uz rast neto marže zarade za 13,2 posto. Naveo je i kako su tijekom istog razdoblja bili prvi po isporuci nosivih uređaja, no nije naveo izvor tog podatka.

  • +8
Detalji s predstavljanja Huaweijevih pametnih satova u Beogradu 2024. Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Svi predstavljeni uređaji su kompatibilni s operativnim sustavima Android i iOS, a dolaze i s integracijom s popularnim sportskim aplikacijama kao što su Strava, Komoot, Runtastic i Petal Maps. Ovisno o modelu, GT 5 Pro je dostupan za 399, 449, 499 ili 599 eura. Cijene serije GT 5 kreće se od 259 do 299 eura.

Kako smo imali prilike neslužbeno doznati, D2 bi na tržište Hrvatske i regije mogao pristići početkom iduće godine. Riječ je o uređaju ponajprije zanimljivom zbog toga što funkcionira poput pravog tlakomjera.

Kad pokrenete mjerenje njegov remen se napuhne i stisne zapešće sve dok ne očita stanje krvnog tlaka. Iako službeno nije riječ o medicinskom uređaju, u Huaweiju su uvjereni kako je po preciznosti usporediv sa certificiranim tlakomjerima.

Dvojbeno je hoće li kineska tvrtka uopće tražiti takvu certifikaciju u Hrvatskoj jer bi to, čini se, značilo kako bi njihovi pametni satovi bili prodavani u ljekarnama, skupa s drugom medicinskom opremom, što nije baš uobičajen kanal prodaje za pametne satove.

O specifikacijama ovih uređaja smo opširno pisali nakon premijere, što možete pročitati ovdje.