blokada na djelu

Igra mačke i miša: Ni policajci ništa ne mogu novom iPhoneu

26.10.2018 u 10:40

Bionic
Reading

Najnoviji operativni sustav za uređaje iz Applea prema najnovijim izvješćima navodno blokira policijske alate za hakiranje

Dolaskom operativnog sustava iOS 12, Apple je uspješno blokirao policijski uređaj GrayKey koji služi za otključavanje iPhone uređaja osumnjičenih, izvještava Forbes.

Igra mačke i miša

Kapetan John Sherwin iz Policijskog ureda Rochester u Minnesoti rekao je Forbesu da je iOS 12 doista spriječio djelatnike policije od zaobilaska zaštite Appleovog smartfona, no uvjeren je kako neće trebati dugo da pronađu novo rješenje. 'Dajte im malo vremena i sigurni smo da će smisliti neki način za zaobilaženje zaštite. Netko uvijek napravi bolju mišolovku, bio to Apple ili netko tko pokušava hakirati Apple' rekao je kapetan Sherwin u razgovoruz za Forbes.

TEHNO VODIČ

iPhone XS vam je preskup? Bacite pogled na ove alternative

Pogledaj galeriju

Neprobojni zid

Jedna od novih sigurnosnih značajki iOS-a 12 brani bilo kome da pristupi telefonu osim ako upiše lozinku - ako je uređaj bio zaključan dulje od sat vremena. GrayKey i pripadajući mu softver glavni su proizvod GrayShifta, kompanije koju je osnovao bivši djelatnik u Appleovom odjelu za cyber sigurnost. Kompanija je ostvarila suradnju sa velikim brojem policijskih ureda diljem svijeta, uključujući i one u SAD-u i Engleskoj.

Kako god na ovo gledali, Appleova najnovija nadogradnja dokazuje da kompanija osobnu privatnost uzima jako, jako ozbiljno.