TEHNO SAVJETI

Kako promijeniti glavni web preglednik u Windowsima 10? Ništa lakše

04.11.2019 u 14:11

Bionic
Reading

Vaše online navike i izbor web preglednika stvar su vaših osobnih preferencija, a ova značajka Windowsa 10 omogućava vam da birate koji želite da se aktivira kad god odlučite surfati internetom

Promjena primarnog web preglednika jedan je od najstarijih trikova za Windowse 10 kojeg je moguće izvesti uz svega nekoliko klikova u postavkama.

Za početak, pritisnite na logotip Windowsa ili na polje za pretragu i potražite 'Choose a default web browser' nakon čega kliknite na ikonu koja se pojavi. U novom prozoru vidjet ćete ikonicu vašeg trenutnog preglednika - kliknite na nju i vidjet ćete listu instaliranih preglednika. Nakon toga samo birajte onog koji vam najviše odgovara.

Alternativna metoda je jednostavno pokrenuti preglednik. Većina web preglednika automatski prepoznaje da 'nisu glavni' te vas pasivno agresivno pitaju da ih učinite vašim favoritom svaki put kad ih pokrenete. Ako to ne učine, možete otići u njihove postavke i posao odraditi od tamo. U Chromeu, primjerice, možete vidjeti tri uspravno poredane točkice koje otvaraju izbornik u kojem trebate kliknti na 'Settings'.

Tamo birajte 'Default browser' i vidjet ćete posebni prozor u kojem ćete dobiti uputstva kako Chrome učiniti glavnim preglednikom na vašem računalu, piše Business Insider.

KORISNO

Pobrojali smo opcije Google Mapsa koje će vam biti itekako korisne

Pogledaj galeriju