BESPLATNA JE

Microsoft priprema radionicu o inovacijama

19.03.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Microsoft, HUB Zagreb i Coworking Croatia tijekom ovoga tjedna održavaju niz radionica, predavanja i neformalnih sastanaka radi razmjene ideja, upoznavanja s primjerima dobre prakse... Najzanimljivija je radionica inovacija

Microsoftovi Dani nacionalne konkurentnosti započeli su prošlotjednim finalom Microsoftovog studentskog natjecanja Imagine Cup, na kojem je sudjelovalo sedam najboljih studentskih timova iz cijele Hrvatske.

Pobjednički tim će s rješenjem AuThink predstavljati Hrvatsku na međunarodnom finalu u Sankt Peterburgu u srpnju.

Bit će nastavljeno u utorak, 19. ožujka, kada će od 18 do 20 sati u prostorijama HUB-a na adresi Zrinjevac 6 u Zagrebu biti održan Startup Mixer. Okupit će startup tvrtke i poduzetnike, kao i sve zainteresirane za svijet startupa, kako bi razmijenili ideje i iskustva, pronašli potencijalne partnere i suradnike te združili snage s ciljem daljnjeg razvijanja projekata.
 
U srijedu, 20. ožujka, na rasporedu je inovacijska radionica koja će okupiti startupe i Microsoftove partnere u prostorijama te tvrtke u Horvatovovoj 82/VI u Zagrebu, od 18 do 21 sat.

Moći ćete poslušati predavanje Jana Heina Nielsena, danskog stručnjaka koji je svoj rad u proteklih 17 godina fokusirao na organizacijski razvoj i projekte velikih transformacijskih promjena. Autor je knjige o inovacijskim procesima 'Idea development - from hand to hand' i metode 'art of hosting'.

Radionica će biti posvećena osmišljavanju, dizajnu i implementaciji novih rješenja sa stvarnom vrijednošću, prenošenju znanja o procesu stvaranja inovacija te inovativnom djelovanju i primjeni u praksi, kao i o modelima razvoja ideja koji uključuju ljude i potiču akcije.

Usmjerena je na učenje o inovacijama kao participativnom procesu baziranom na principima ko-kreacije i suradnje te nudi uvod u inovacijske metode i alate koji se mogu primijeniti u praksi.
 
HUB Open Coworking dan bit će održan 21. ožujka od 9 do 21 sati, u HUB-u Zagreb. Bit će to prilika za obavljanje svakodnevnih poslova, poslovno umrežavanje i razmjenu iskustava, upoznavanje s coworkerima u drugim HUB-ovima u Europi i svijetu te raspravu o mogućnostima i potrebama coworking koncepta u daljnjem razvoju raznovrsnih oblika poduzetništva.

Coworkeri i svi zainteresirani na kraju će moći razgledati izložbu fotografija raznolikih coworking mjesta u Italiji, Poljskoj, Latviji i drugim zemljama i prodiskutirati o mogućnostima uređenja i funkcionalnosti coworking prostora kao inspiracije za razmišljanje.