NAKON NIZA GLASINA

Microsoft (slučajno) otkrio svoje nove Lumije

04.10.2015 u 07:11

Bionic
Reading

Dok se Microsoft polako sprema na otkrivanje novog hardvera na događanju u New Yorku sljedeći tjedan, na internetu su se pojavile glasine i informacije vezane za Surface Pro 4, novu generaciju nosivog gadgeta Band, ali i dva pametna telefona koji će zadržati brand Lumia

Službeni naziv uređaja ranije poznatih kao Cityman i Talkman je Lumia 950 i Lumia 950XL, što se naravno odnosi ponajviše na različite dimenzije. 950-tka će biti 5,2-inčni uređaj sa WQHD zaslonom, 20-megapikselnom kamericom uz ZEISS optiku, a stići će s 32GB spremišnog prostora uz microSD proširivost do dva terabajta.

950XL je pak uređaj veće dijagonale (5,7"), iste razlučivosti i osnovnih značajki kao manji model. Ranije glasine su pak objavile i druge detalje o hardveru, no za sada stvari nisu potpuno potvrđene. Ono što se pretpostavlja jest da će novi mobiteli koristiti Windows Hello sigurnosnu značajku, koja će moći skenirati lice/oči korisnika pomoću 3D kamerica.

Osnovne informacije o uređajima su se zapravo pojavile na webu Microsoftovih službenih trgovina, a moglo im se pristupiti nekoliko sati prije nego su uklonjene.