DVODNEVNO DOGAĐANJE

Na 13. Znanstvenom pikniku u Gornjoj Stubici oko 400 djece

27.09.2024 u 15:40

Bionic
Reading

U Gornjoj Stubici u petak je otvoren dvodnevni 13. Znanstveni piknik na kojem se okupilo oko 400 djece koji će na zabavan način učiti o znanosti

Riječ je o manifestaciji popularizacije znanosti koju provodi Udruga Profesor Baltazar, u suradnji s CARNET-om, Institutom Ruđer Bošković i Krapinsko-zagorskom županijom. Na Pikniku sudjeluje 70-ak obrazovnih timova iz 30 osnovnih škola, 21 srednje škole, 12 udruga i društava te ostalih institucija.

Piknik je osmišljen kao neformalno druženje mladih, radi približavanja znanosti, kulture i umjetnosti uz interaktivne znanstveno-edukativne pokuse, znanstvene show programe, kratke prezentacije i edukativne radionice.

'Približiti znanost djeci i mladima i pokazati koliko je ona interesantna i zanimljiva, cilj je svakog Znanstvenog piknika, pa i ovog', kazala je zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek te dodala da na taj način svi mogu vidjeti da znanost nije bauk i da može biti itekako zanimljiva.

'Ovdje je naša mlada pamet i budućnost, što se tiče znanja. To su djeca koja će stjecanjem iskustva i novih prijateljstava kući ponijeti nešto novo i lijepo što je obećavajuće za Hrvatsku', istaknuo je izaslanik predsjednika RH Tomislav Paškvalin.

Izaslanik zagrebačkog gradonačelnika, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Luka Juroš istaknuo je da Grad Zagreb snažno podupire taj događaj te očekuje da će više od polovice sudionika na manifestaciju doći iz zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.