PRENOSIVO PLAĆANJE

Na Olimpijskim igrama će se plaćati rukavicama, naljepnicama i značkama

08.11.2017 u 14:19

Bionic
Reading

Visa je razvila rukavice, komemoracijske značke i naljepnice Olimpijskih igara s NFC tehnologijom, kojima će posjetitelji i sportaši jednostavno i sigurno moći vršiti svoja plaćanja

U suradnji s Lotte Cardom, financijskim uredom južnokorejskog giganta maloprodaje - Lotte trgovine, Visa je proizvela nove prepaid uređaje za nosivo plaćanje, koji će u Koreji biti dostupni za prodaju od 9. studenog:

Komemorativna olimpijska značka: Inspirirana dugogodišnjom tradicijom prikupljanja komemorativnih znački Olimpijskih igara, Visa stavlja na tržište četiri jedinstvene značke ukrašene dizajnom PyeongchangZimskih igara 2018., koje će osim kao suvenir posjetitelji i sportaši moći koristiti i kao oblik plaćanja na licu mjesta. Cijena pojedinačne značke iznosi 5.000 Korejskih wona (KRW), uz dodatni željeni prepaid iznos od 30.000 KRW ili 50.000 KRW.

Rukavice s mogućnošću plaćanja: Za vrijeme Zimskih igara, prosječna temperatura u Pyeongchangu iznosit će -4.8°C, tako da su rukavice obavezni dodatak! Rukavicama s mogućnošću plaćanja posjetitelji bez smrzavanja mogu sigurno plaćati svoje troškove. Rukavice sadrže čip s dvostrukim sučeljem na koji je smještena beskontaktna antena pomoću koje je moguće plaćati na službenim olimpijskim prodajnim mjestima i odgovarajućim čitačima diljem svijetu. Rukavice će biti dostupne uz prepaid iznos od 30.000 KRW ili 50.000 KRW.

Naljepnica: Zahvaljujući tankom i fleksibilnom, ljepljivom dizajnu te ugrađenom NFC čipu s dvostrukim sučeljem i antenom, naljepnice se mogu pričvrstiti na gotovo svaku površinu i koristiti za brza, jednostavna plaćanja. Naljepnice su dostupne u iznosima od 30.000  KRW, 50.000 KRW, 100.000 KRW i 200.000KRW. Kolekcija sadrži osam upečatljivih dizajna, od korejske zastave pa do  Sooharanga – službene maskote Pyeongchanga 2018.

Od  9. studenog, naljepnice, rukacice i značke mogu se kupiti u Lotte Card korisničkim centrima u Koreji i putem Lotte Card web stranice. Za vrijeme trajanja Igara, sva tri nosiva uređaja moći će se kupiti Olimpijskim Super trgovinama kao i u prigodno smještenim Visa prodajnim automatima.