GEJMING

Nastavak izvrsnog Hadesa dostupan na Steamu

07.05.2024 u 14:01

Bionic
Reading

Hades 2, igra koja nosi teret nastavka jednog od najboljih akcijskih RPG-ova na svijetu, dostupna je u sklopu Steamovog ranog pristupa

Hades II je sada dostupan u ranom pristupu za PC igrače. Nakon prvog tehničkog testa od 16. do 29. travnja, Supergiant Games je rekao da će rani pristup za 'očaravajući nastavak' uslijediti 'relativno brzo'. Programer je održao svoju riječ, jer tjedan dana nakon završetka preliminarnog testa, PC igrači mogu kupiti i igrati dugo očekivani roguelike naslov po cijeni od 28,99 eura.

Hades II temelji se na temama i igrivosti hvaljenog originala iz 2020. Ovaj nastavak predstavlja novu protagonisticu, Melinoë, sestru Zagreusa, junaka originalne igre. Kreativni direktor Greg Kasavin i direktor studija Amir Rao pojasnili su da ne morate igrati prvu igru ili biti dobro upućeni u grčku mitologiju da biste u njoj uživali. (Međutim, kreativni tim je ipak posuo 'divne reference' za one koji znaju.)

Radnja nastavka vrti se oko obračuna s negativcem koji kontrolira vrijeme. 'Chronos, Titan vremena i zli otac Hada i njegove braće, pobjegao je iz zatvora u dubinama Podzemlja kako bi vodio rat protiv Olimpa', kaže Supergiant. 'Može li se samo vrijeme zaustaviti?'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Supergiant Games

Kreatori igre rekli su prošle godine da žele da razdoblje ranog pristupa Hades II ima barem onoliko sadržaja koliko je imao original kada je stigao u beta verziji 2018. 'Iako rani pristup inherentno znači da igra još nije dovršena, još uvijek želimo učiniti sve što možemo kako bismo bili sigurni da je Hades II vrijedan vašeg truda čim ga budete mogli igrati u bilo kojem obliku', rekao je studio 2023.

Hades II možete igrati na Steamu i Epic Storeu za 28.99 eura. Igra će se konačno pokrenuti na konzolama, ali za sada će PlayStation i Xbox igrači morati skočiti na računalo ili pričekati.