TRAŽE SE KOMPONENTE

Nestašicu igraćih konzoli Switch u Nintendu namjeravaju riješiti dosad nezabilježenim povećanjem proizvodnje

22.04.2020 u 07:37

Bionic
Reading

Povećana potražnja i manjak uređaja na tržištu podigli su drastično cijene igraćih konzola japanskog proizvođača

U nešto više od tri godine tvrtka Nintendo je prodala više od 52 milijuna primjeraka svoje igraće konzole Switch, ali potražnja ne jenjava.

Trenutno je gotovo nemoguće nabaviti ju na tržnicama online poput Amazona bez plaćanja gotovo pa dvostruke cijene po kojoj se inače prodaje. Slično je stanje i s modelom Switch Lite.

NOVA GENERACIJA

Pobrojali smo videoigre koje apsolutno moraju doći na PlayStation 5

Pogledaj galeriju

U Nintendu namjeravaju osvježiti zalihe tijekom lipnja pa na tržište uskoro isporučiti veći broj primjeraka no ikad ranije. Točnije, u planu je proizvodnja 22 milijuna konzoli Switch, za 20 posto više nego što je bilo planirano.

Japanska tvrtka trenutno najviše problema ima s nabavkom potrebnih komponenti.

Switch je bila popularna igraća konzola i prije pandemije koronavirusa, ali u Nintendu su se uspijevali nosiiti s povećanom potražnjom, usprkos tome što su se problemi počeli pojavljivati još u veljači zbog zatvaranja tvornica u Kini.

No, od ožujka je širenje bolesti COVID-19 počelo ometati opskrbne, distributivne i prodajne lance pa se to negativno odrazilo i na dostupnost Switcha.

Proizvodnja je kasnije nastavljena, ali ne u dovoljnoj mjeri kako bi bi se nadoknadilo propušteno. Stoga trenutno vlada nestašica na američkom i drugim tržištima.

U Nintendu očekuju kako će se situacija stabilizirati do kraja svibnja ili početka lipnja, piše Business Insider.