INSAJDERI NAJAVLJUJU

Nintendo krije tajni projekt: U pripremi je više od drugog Nintendo Switcha

24.09.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Nedavna prijava FCC-u navela je insajdere da nagađaju o nekoj vrsti 'Nintendo Switch U' periferije

Nintendo je dugo držao u tajnosti rad na Switch 2 konzoli, a tek nedavno su potvrdili da rade na novom hardveru. Sada, nova prijava američkoj Federalnoj komisiji za komunikacije (FCC) ukazuje na potencijalni novi uređaj, iako detalji ostaju oskudni. Prema prijavi podnesenoj 20. rujna, uređaj se opisuje kao 'bežični', a ne izravno kao konzola, što ostavlja prostor za nagađanja o njegovoj funkciji, piše Gizmodo.

Jedini konkretan detalj jest da će uređaj imati 24 GHz mmWave senzor koji može prepoznati objekte i geste u blizini, što sugerira mogućnost interaktivnih funkcija poput uključivanja konzole kada se približite. Međutim, Vergeovo izvješće naglašava da uređaj neće podržavati Bluetooth, 5 GHz ili 6 GHz WiFi, što isključuje mogućnost da se radi o nekoj vrsti bežičnog kontrolera ili glavnoj konzoli. Umjesto toga, podržava osnovni 2,4 GHz WiFi, što sugerira manji, prateći uređaj.

Pretpostavlja se da bi ovaj uređaj mogao biti neka vrsta periferije za nadolazeću Switch 2 konzolu, možda nešto poput docka koji bi omogućio bežično povezivanje konzole s TV-om, slično PlayStation Portalu. Iako nema puno informacija, nagađa se da bi mogao poboljšati funkcionalnost Switch 2 konzole, čineći je svestranijom. No, sve su to još uvijek pretpostavke jer Nintendo obično drži detalje o novim proizvodima u tajnosti do trenutka lansiranja.

Šuška se da će Switch 2 biti predstavljen najranije 2025. godine, a do tada Nintendo nastavlja prodavati trenutne verzije Switch konzole, dok fanovi željno prate svaku novu informaciju o nadolazećem uređaju.