TRUSTED CONTACTS

Nova Googleova aplikacija čuva baku i djeda

08.12.2016 u 06:58

Bionic
Reading

Nova Googleova aplikacija Trusted Contacts omogućava vam slanje svoje lokacije unaprijed određenoj skupini kontakata, a ti kontakti mogu provjeriti gdje ste i jeste li dobro

Kako je objašnjeno na Googleovom blogu, status osobe kojoj vjerujete (Trusted) u aplikaciji Trusted Security možete dodijeliti članovima obitelji i najbližim prijateljima.

Oni će moći pratiti vaše aktivnosti - recimo, jeste li se negdje kretali u zadnje vrijeme i da li ste online - kako bi mogli na brzinu provjeriti je li sve u redu s vama.

Ti će kontakti također moći slati i zahtjeve za provjeru vaše lokacije, koje ćete moći ignorirati ako nema razloga za uzbunu. U slučajevima kad ih ima odgovor će biti automatski poslan nakon pet minuta neaktivnosti. Aplikacija radi offline i odašiljat će vašu zadnju poznatu lokaciju.

Na raspolaganju je i značajka koja će omogućiti da vas netko virtualno otprati kući, tako što će pratiti vašu putanju i kretanje od jedne lokacije do druge, a pregled kontakata od povjerenja za bilo koji korisnički račun pri Googleu moguće je pogledati i putem web preglednika.

Aplikacija je dostupna na Google Playu za Android. Uskoro bi trebalo stići i izdanje za iOS.