NAGRADNI FOND 30.000 KN

Odabrani finalisti Nacionalnog studentskog startup natjecanja

04.03.2016 u 14:58

Bionic
Reading

Od 16 timova koji su stigli do finala ZIP-ovog natjecanja, po petero ih dolazi iz Zagreba i Rijeke, četiri tima iz Splita te dva iz Osijeka

U prostorijama tvrtke Insako na adresi Remetinečka cesta 7, Zagreb, u srijedu 9. ožujka bit će održana završnica projekta Nacionalno studentsko startup natjecanje - projekt za poticanje poduzetničke kulture te pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju. Početak je u 12 sati.

Projekt je započet 20. srpnja 2015. godine. Namijenjen studentima koji pohađaju visokoškolske obrazovne ustanove u četiri najveća grada: Osijek, Rijeka, Split i Zagreb.

Cilj projekta je poticanje inovativnog poduzetništva među studentskom populacijom tehničkih (ICT) i ekonomskih smjerova te promicanje potrebe cjeloživotnog učenja kroz nacionalno studentsko startup natjecanje.


U srijedu će startupovi prezentirati svoje projekte, proglasit će se pobjednici i podijeliti nagradni fond ukupne vrijednosti od 30 tisuća kuna.

Novčane nagrade osigurali su Five, Infinum, Kompare, Osijek Software City, Perpetuum mobile i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

ZIP je za projekt dobio 260.884 kune bespovratnih sredstava od Europskog socijalnog fonda 'Obrazovanje za poduzetništvo i obrt', pod operativnim programom 'Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.' Ukupno je u sklopu tog programa dodijeljeno 17,9 milijuna kn bespovratnih sredstava.