EKRAN OD RUBA DO RUBA

Oppo Find X ima nešto za čim čeznu i Samsung i Apple

29.11.2018 u 14:23

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj koji nam stiže od kineskog proizvođača Oppo koristi zanimljivo tehnološko rješenje kako bi pružio ekran koji prektiva doslovno cijeli prednji dio telefona

Za razliku od popularniji telefona poput Pixela 3 i iPhonea XS, Oppo Find X ima ekran od ruba do ruba, dok senzore za biometriju i frontalnu kameru skriva u produžetku pogonjenom električnim motorom koji se poput šešira podiže dok koristite kameru.

Kapa umjesto zubića

Premda se radi o naoko izvrsnoj soluciji, vrijedi uzeti u obzir da se prednja kamera koristi i za otključavanje telefona licem, što znači da se mehanizam podiže i spušta svaki put kada podignete telefon. Ovo bi, dugoročno, moglo rezultirati odlaskom u servis zbog oštećenja elektromotora za podizanje kamere.

  • +5
iPhone XR - Slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Što se značajki tiče, Oppo Find X ima sve što i ostali Android flagship uređaji u 2018. - Snapdragon 845 procesor, 8 GB RAM-a, jaku bateriju i podršku za dvije SIM kartice.

Android poput iOS-a

Prednji dio uređaja izgleda kao iPhone X bez zubića, a stražnji kao Samsung Galaxy što, pretpostavljamo, služi da privuče fanove iz oba tabora. Find X pored tanjih rubova i manjka omraženog 'zuba' kojeg kopiraju više manje svi proizvođači telefona ima još jedan adut u rukavu, a to je operativni sustav. Uređaj pokreće Android Pie zakrabuljen u nešto što Oppo zove ColorOS. Riječ je o launcheru koji kopira gestikulacije i ugrađene aplikacije iOS-a poput kamere i multitaskinga. 

Kineski proizvođač Oppo Find X je po prvi put predstavio u lipnju ove godine te odvukao pažnju mnogih koji su tražili alternativu Appleovom vječito kopiranom dizajnu. Premda i sam Oppo posuđuje kombinaciju stakla i metala poput svih drugih pametnih telefona u 2018., njegovo inovativno rješenje za ekran od ruba do ruba zbilja oduzima dah.

  • +8
Oppo Find X slike uređaja Izvor: Društvene mreže / Autor: Unbox Therapy / Oppo

Za više informacija o Oppo Find X, bacite pogled na YouTube prohod koji je objavio Unbox Therapy.