SNIMANJE U MRAKU

Ovo je prvi smartfon s termalnim senzorom

24.02.2016 u 12:40

Bionic
Reading

U model S60, novi pametni telefon tvrtke Caterpillar, ugrađen je, odmah uz standardnu stražnju kameru, senzor Lepton koji FLIR kamerama omogućuje snimanje u potpunom mraku

Termalna kamera FLIR One prvotno je bila poveća futrola za iPhone 5. S vremenom se preobrazila kampaktni dodatak kojeg sa smartfonom povezujete pomoću kabela za mikroUSB ili na Lightning.

Od sad ni to više neće biti potrebno. U model S60, novi pametni telefon tvrtke Caterpillar, ugrađen je, odmah uz standardnu stražnju kameru, senzor Lepton koji FLIR kamerama omogućuje snimanje u potpunom mraku.

S60 je prvi mobitel s integriranim senzorom te vrste. Deblji je od većine današnjih smartfona (oko 1,2 centimetra), ali ionako nije namijenjen prosječno zahtjevnim korisnicima, već ljudima koji puno vremena provode na terenu, u nesvakidašnjim (pa i ekstremnim) radnim uvjetima.

No, nije termalni senzor jedini krivac za debljinu modela S60, a nije niti baterija kapaciteta 3.800 mAh. Opremljen je čeličnim okvirom i zaštitnim staklom Gorilla 4 kako bi zadovoljio vojni standard 810G. Za civile, to znači kako ga možete bez problema ispustiti na beton sa 170 centimetara visine.


Kao i njegovi prethodnici, S60 je vodotporan na uranjanje do dva metra dubine. Pritisnete li na nekoliko prekidača - koji zaptivaju zvučnik, ulaz za slušalice i otvor za mikrofone - može funkcionirati ispod površine oko sat vremena, na dubini od gotovo pet metara.

Za 599 dolara nudi 32 GB memorije za pohranu, tri GB RAM-a, osmojezgreni procesor Snapdragon, zaslon dijagonale 4,7 inča (11,9 centimetara) i rezolucije 1.280 puta 720 piksela kojeg je moguće koristiti u rukavicama, Bluetooth, NFC te Android Marshmallow, između ostalog.

Stražnja kamera opremljena je s 13, prednja s pet megapiksela. Stražnju možete upariti sa senzorom Lepton kako bi dobili poboljšanu hibridnu sliku.

Više:Gizmodo