NIŠTA OD TROJKE?

Pisac originalnog Half-Lifea napustio Valve

13.01.2016 u 07:41

Bionic
Reading

Nakon osamnaest godina provedenih u tvrtki, Marc Laidlaw, pisac serijala Half-Life napustio je Valve

Izvor je ove vijesti diskusija na Redditu potaknuta nizom snimaka zaslona koje je objavio korisnik TeddyWolf. Na njima se može vidjeti transkript razgovora s Marcom o vječnoj temi Half-Lifea 3. Laidlowav odlazak iz Valvea nedavno je potvrdio i Eurogamer, što otprilike znači da se ovdje ne radi o prevari.

Uglavnom, Laidlaw je odlučio nakon praktički dva desetljeća provedena u Valveu napustiti tvrtku jer se, među ostalim, osjećastaro. Osim toga, duboko je uvjeren kako će veliko zadovoljstvo pronaći povratku svojim korijenima - pisanju.

Što se budućnosti serijala Half-Life tiče, Laidlaw jednostavno ne zna što se dešava.

Half-Life je u potpunosti Valveovo vlasništvo. Nastao je prije nego što sam došao u tvrtku te doista nije do mene hoće li kao serijal on imati budućnost', kaže Laidlaw. 'S obzirom na to da više nemam pravo govoriti u ime Valvea, ne bi bilo u redu da odgovaram na pitanja koja otvoreno spekuliraju o sudbini franšize. Bio sam počašćen što sam radio na igri, no vrijeme provedeno u radu na naslovu jednostavno je iza mene.'

Drugim riječima, dragi fanovi - ovo znači da i dalje nitko osim Gabea vjerojatno nema dvije blage što će biti s Half-Lifeom 3. Ova kultna franšiza nosi prokletstvo pretjeranog hypea, kao i strahovit tržišni potencijal koji Valve možda, iz straha od neuspjeha, vjerojatno još dugo neće htjeti dodirnuti.