EXPERIENCE

Posjetite prvi hrvatski profesionalni gejming studio

27.10.2015 u 12:01

Bionic
Reading

EXP Algebra najavljuje dan prepun događanja za gejmere na otvaranju prvog profesionalnog gejming i edukacijskog studija u regiji

EXP Algebra udruga je koju su krajem 2012. osnovali studenti Visokog učilišta Algebra s ciljem promocije gejmerske supkulture, računarstva, računalnih tehnologija, razvoja videoigara te organizacije javnih događanja ove tematike.

U sklopu događaja EXPerience The Day, EXP Algebra će predstaviti prvi profesionalni gejming studio na području regije, a koji će i na dan događanja i u budućnosti omogućavati prijenos uživo (live stream) raznih turnira u računalnim igrama i drugih događaja u području rada udruge, obradu audio i videosadržaja i ostalih edukacijskih sadržaja vezanih uz IT te produkciju originalnih sadržaja za kanal udruge na YouTubeu.

Visoko učilište Algebra opremilo je EXPerience The Room kako bi studenti ovog učilišta i ostali zainteresirani za područje obrade zvuka i videa imali na raspolaganju najsuvremeniju opremu. Udruga EXP Algebra također planira uspostaviti suradnju s hrvatskim studijima za razvoj računalnih igara.

U suradnji s udrugom Game Events i časopisom za kulturu računalnih igara Reboot, EXP Algebra na isti dan organizira i kvalifikacije u igri 'Counter Strike: Global Offensive'. Ovaj kvalifikacijski turnir namijenjen je svim gejmerima koji žele osigurati svoje mjesto u finalima koja će se održati tijekom sajma InfoGamer u studenom u Zagrebu. Zainteresirani se moraju za kvalifikacijski turnir prijaviti najkasnije do 30. listopada putem web-stranice. Oni koji se žele prijaviti za posjet događaju EXPerience The Day, trebaju poslati e-mail na contact@expgaming.org

Posjetitelji koji odluče doći na EXPerience The Day također će moći uživati u gledanju ovih kvalifikacija uživo što će biti demonstracija tek jedne od mogućnosti novog profesionalnog gamerskog studija. Na događaju se očekuju brojni gosti s hrvatske scene videoigara, a kao posjetitelji su dobrodošli svi.

'Razumijevajući da su gejming i IT vrlo bliski, želimo ovim projektom približiti mladima srž Visokog učilišta Algebra, priliku da se uči ono što se voli i voli ono što se uči. Želimo demonstrirati da zabava i profesionalnost nisu dva međusobno isključiva pojma, a da je učenje igra u nivoima koja nikada nema kraja. Kao gejmeri poznajemo strast, a kao studenti na Algebri prepoznajemo kako je predočiti ostatku svijeta', izjavila je Kristina Đurek, predsjednica udruge EXP Algebra.