TAJNOVITO

Razotkrivena tajna Mortal Kombata čuvana preko dvadeset godina

25.02.2016 u 12:44

Bionic
Reading

Zahvaljujući neviđenoj snalažljivosti najvećih fanova serijala, odnedavno je poznata (još jedna) tajna čuvene borilačke igre Mortal Kombat

Ekipa odgovorna za Mortal Kombat nikad nije zazirala od trpanja tajni u svoju borilačku igru. Još od prvog Mortal Kombata jedna od draži igranja bilo je pronalaženje svih silnih skrivenih likova, napada i fatalityja. Fascinantna stvar koja je razotkrivena tek nedavno je kako su autori u igru stavljali tajne još od prvog nastavka. Neke od njih, prema Edu Boonu, izvornom tvorcu Mortal Kombata, još danas nisu otkrivene.

Općenito je poznato kako je spomenuti gospodin ujedno i vrstan programer, što mu je omogućilo da u svaki MK utrpa hrpu skrivenih kodova koje, ironično, nitko nije otkrio sve do prije nekoliko dana. Da, dobro ste pročitali - trebalo im je preko dvadeset godina da ih se konačno domognu. Ovo nije nimalo čudno s obzirom na to da za njihovu aktivaciju valja brzo otipkati kombinaciju blokiranja za jednog i drugog igrača - nešto što je očigledno štitilo izbornik od slučajnih pritisaka gumbiju tijekom igre.

Tajni izbornik dostupan u Mortal Kombatu 1, 2 i 3 nosi ime EJB Menu. U ranijim nastavcima putem njega bilo je moguće mijenjati imena na listi najboljih rezultata, a u novijim čak otključavati nove likove i skrivene igre. Što je najbolje, ovi kodovi dostupni su u apsolutnim svim verzijama igre, bila to ona za Super Nintendo, automate ili PC.

U priloženom videouratku YourMKArcadeSourcea moguće je vidjeti kako kodovi funkcioniraju na automatima.

Mortal Kombat Arcade - Secret/Hidden Ed Boon Menus

Realno, ako je Boonova izjava o postojanju dodatnih tajni istinita, strastveni igrači Mortal Kombata pred sobom imaju još dosta posla.