AUTOMEE S

Robot čisti tablete i smartphone

21.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Iako bi vam za čišćenje tableta ili pametnog telefona običnom krpicom trebalo manje od minute, ne biste se tako dobro zabavili kao kad gledate AutoMee S

Svakodnevno i cjelodnevno korištenje pametnih telefona i tableta na njima ostavlja trag. Doslovce.

Masnoća s lica i prstiju, ostaci hrane, prašina i druga prljavština talože se na ekran i otežavaju korištenje uređaja.

No umjesto da posegnu za krpicom od mikrovlakana ili posebnim vlažnim maramicama za čišćenje ekrana osjetljivih na dodir, Japanci su osmislili automatski čistač.

AutoMee S zapravo je mali okrugli robot koji postavite na ekran pametnog telefona i tableta i ostavite ga da se bori s masnoćom i prljavštinom.

Velik je tek nešto više od sedam centimetara i teži 82 grama, a po površini ekranu kreće se zahvaljujući gumenim kotačićima.

Kako bi se spriječilo njegovo 'lutanje', opremljen je senzorima koji prate gdje se AutoMee nalazi i zaustavljaju ga na rubu uređaja.

Proizvođač, japanska tvrtka Takara Tomy, tvrdi kako mu je potrebno četiri minute kako bi u potpunosti očistio pametni telefon, odnosno osam minuta za tablet.

Iako će čovjeku za čišćenje pametnog telefona ili tableta trebati manje od minute, puno je zabavnije promatrati AutoMee kako radi.

Ako vam se ne da zamarati čišćenjem svojih uređaja, imajte na umu da AutoMee S dolazi na japansko tržište krajem ožujka 2013., a cijena bi mu trebala biti oko 100 kuna.